Як не згаяти травень

3 Травня 2015 11:40
hqwall.net

hqwall.net

Щороку ми із друзями… Ні, не до лазні ходимо. Ми відпочиваємо на «травневі свята». І щорік виникає одне і те ж питання: чим зайнятись на вимушених канікулах? Хтось до Львова їде, хтось мчить до Одеси. Та ми це все давно пройшли. Хочеться нових сценаріїв для відпочинку. Ось декілька непопулярних способів провести вихідні з користю для себе та оточуючих.

Перечитати книгу, яку читали ще у отроцтві

Ви здивуєтесь, наскільки захоплюючим може виявитися цей задум. Нові штрихи у портретах улюблених персонажів, упущені деталі − завдяки надбаному досвіду одні й ті ж історії здатні засяяти новими відтінками. До того ж, перечитування улюблених книг має терапевтичний ефект, стверджують психологи. Травневі вихідні − чудовий час, щоб «проковтнути» знайомий роман.

Посадити дерево

А чому б і не наслідувати приклад сліпого китайця і його безрукого товариша, про яких зовсім недавно шумів весь інтернет? Звичайні китайські чоловіки за 10 років наполегливої ​​праці висадили близько 10 000 дерев − абсолютно безоплатно, для того, щоб захистити рідне село від повені. Та для початку вистачить і одного дерева. Незважаючи на кризу, ціни на саджанці залишилися цілком бюджетними: молоду яблуню можна купити за 50 гривень.

Переглянути класику кіно

У чому принадність старих кінокартин? Кожен дасть свою відповідь на це питання. Вбрання, яке зараз не побачиш навіть на червоній доріжці, любовні інтриги, хвацько закручені і водночас наївні сюжети, фатальні жінки й галантні чоловіки − ось чим класика світового кіно підкорює навіть найвибагливішого глядача. Щоб не загубитися в розмаїтті кінофільмів перед переглядом ознайомтеся зі списком 100 кращих фільмів XX століття, складеним відомим кінокритиком Леонардом Малтіном.

Ось деякі з них: драма «Народження нації» Девіда Уорка Гріффіта, знята 1915 року, яку на той час заборонила французька цензура, мелодрама «Вогні великого міста» з Чарлі Чапліном та Вірджинією Черрілл у головних ролях, «Касабланка» режисера Майкла Кертіса і легендарний мюзикл «Ті, що співають під дощем» з низкою старих пісень, написаних для різних бродвейських шоу.

Вирушайте на екскурсію рідним містом

У той час, коли всі їдуть до сусідніх міст, щоб розвіятися, зробіть хід конем − розгляньте те, що завжди було під самим вашим носом. Екскурсія рідним містом дозволить вам поглянути на знайому місцевість іншими очима. В одному лиш Києві можна відвідати понад 200 екскурсій і дізнатися, як про історію вулиць, площ і будинків, так і про життєві перипетії відомих історичних особистостей. Чи знали ви, що автор «Чорного квадрата», геній світового авангардного мистецтва, що до сьогодні надихає художників, дизайнерів і архітекторів всього світу, Казимир Малевич, поляк за походженням, народився в Києві і був тут хрещений? А що ви знаєте про харківську площу Конституції? Одна з центральних і найстаріших площ міста, закладена ще 1659 року, за довгі роки свого існування змінила декілька назв: вона називалася Ярмаркова, Миколаївська, площею Тевелєва і Радянської України.

Влаштувати діджитал-шабат

Травневі свята − чудовий час для того, щоб вимкнути телефон, забути пароль від вай-фаю, висмикнути мережевий кабель і влаштувати собі діджитал-шабат − відмову від інтернету, щоб побути «тут і зараз», відпочивши від надлишку інформації. Жодних лайків, жодних постів у Фейсбуці та інших соціальних мережах, навіть фото в Інстаграм під забороною. Відпочивайте на повну в реальному житті, а віртуальний світ залиште для робочих буднів. Жахлива статистика: середній користувач інтернету перевіряє свій смартфон близько 150 разів на день, а 67% з нас роблять це навіть тоді, коли ґаджет не надсилає повідомлень.

Джерело: cultprostir.ua