Херсонський «Кристал» – «Арсенал-Київщина» – 2:0

1 Травня 2015 14:50
fckristal.com

fckristal.com

Херсонці вдруге перемагають білоцерківців цієї весни.

У 21 турі «Кристал» здобув третю весняну перемогу. Підопічні Сергія Шевцова здолали білоцерківський «Арсенал-Київщину» з рахунком 2:0.

До матчу обидві команди підійшли із кадровими втратами. Через перебір карток у херсонців пропускали гру Мартян і Масюткін, а гості залишились без Шеремета і Гетьмана. Втім, по ходу матчу було видно, що господарі знайшли хорошу заміну дискваліфікованим. Чого не завжди можна було сказати про білоцерківців.

fckristal.com

fckristal.com

Дебют матчу видався рівним. Команди намагались швидко переходити центр поля, але часто помилялися в передачах. До середини тайму «Кристал» заволодів перевагою у володінні м’ячем і створив кілька гострих моментів. З правого кута штрафного майданчика небезпечно бив Білоусов, але Філіпенко дістав м’яча з-під ближньої стійки. Незабаром Цой потужно пробив зі штрафного, але повз ворота.

На деякий час гра знову перейшла ближче до центрального кола. Але гості нічим особливим за першу половину гри не запам’яталися. Правий півзахисник білоцерківців сильно пробивав здалеку, але Касперович з другої спроби зафіксував м’яч.

А от кінцівка тайму була за «Кристалом». Кілька вдалих атак організували Білоусов, Козаченко, Гливий, Цой і Фатій. Але в жодному з моментів реальної загрози воротам гостей не було.

Після перерви господарі могли одразу ж вийти вперед. Однак епізод, у якому воротар гостей збив нашого гравця, арбітр розцінив як симуляцію. Та вже за кілька хвилин «Кристал» добився свого. Козаченко вдало розвернувся в центрі поля, запустив Білоусова правим флангом, той зблизився віч на віч із воротарем і впевнено його переграв – 1:0.

Знов наступило невелике затишшя в атакувальних діях обох команд. «Арсенал-Київщина» пробував зрівняти рахунок, використовуючи довгі передачі на габаритного форварда та кілька навісів з флангів. На 74 хвилині гості невдало розіграли потенційно небезпечний штрафний, а невдовзі ще один стандарт.

Натомість «Кристал» свій момент не втратив. Білоусов знову вибіг у контратаку, обіграв захисника і зблизька пробив по воротах. М’яч ковзнув від кіпера уздовж воріт, куди саме нісся Барладим. Андрієві не склало труднощів добити м’яча у сітку – 2:0.

В залишок часу суперники почергово створили кілька хороших атак. Особливо гострий момент був у гостей, але Горобець не влучив у ворота з дуже вигідної позиції.

«Кристал» набирає 30 очок і продовжує гонку за «Реал Фармою». Наступний поєдинок херсонці проведуть у Новій Каховці проти «Енергії».

Чемпіонат України

Друга ліга

21 тур

«Кристал» – «Арсенал-Київщина» – 2:0 (0:0).

30 квітня, м. Херсон, стадіон «Кристал», 17:30. Темп.: +20. Глядачів 650.  

Судді: Євген Петренко (Одеса), Олександр Беркут (Сімферополь), Михайло Білорус (Черкаси), Павло Сальніков (Херсон).

Спостерігач арбітражу: Олександр Журба (Донецьк).

«Кристал»: Касперович, Бічевой, Сальвай (Глоданюк, 90+3), Дяченко, Овчинніков, Ленський, Фатій, Білоусов, Козаченко, Цой, Гливий (Барладим, 71).

Запасні: Чакляров, Шешеня, Михайленко, Таряник, Білов.  

Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.

«Арсенал-Київщина»: Філіпенко, Андрєєв, Швець (Пилипенко, 66), Тутаров (Маринчук, 63), Семеній (Катрюк, 60 (Горобець, 90+3), Куба, Степанюк, Литвиненко, Желюк, Ординський, Федосов.

Запасні: Ярмощук, Розгон.

Тренер: Микола ЛИТВИН.

Голи: Білоусов (55), Барладим (77).

Попередження: Фатій (51) – Ординський (42), Федосов (71).