Більше 600 міліціонерів будуть охороняти правопорядок на травневі свята

29 Квітня 2015 13:41

182_militsiya_ukraini_viuchit_angliyskiy_yazikВчора у приміщенні облдержадміністрації відбувся брифінг щодо готовності усіх силових структур та органів влади до забезпечення правопорядку під час травневих свят і недопущення провокацій.

У брифінгу взяли участь губернатор Херсонщини Андрій Путілов, начальник Управління МВС області Артур Мєріков та керівник Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Бідило.

Присутні зазначили, що система підготовки та проведення травневих свят в області відрегульована. Усі служби в цей період працюють максимально злагоджено і оперативно, ситуація в області контрольована. У прикордонних районах посилено пропускний режим, щоб не допустити дестабілізації на кордоні або проникнення в область озброєних угруповань.

Начальник Управління МВС Херсонщини полковник міліції Артур Мєріков розповів про заходи, які вживає міліція по охороні правопорядку під час травневих свят.

– Весь особовий склад міліції уже перейшов на посилений варіант несення служби. Ми реагуємо на усі повідомлення жителів області про підозрілі предмети або підозрілих громадян, – повідомив Артур Іванович. – Задля безпеки людей міліція відпрацьовує місця проведення святкових заходів з використанням спеціальних технічних засобів і службових собак.

В області заплановано проведення 11 святкових масових заходів. Забезпечувати безпеку людей будуть більше 600 міліціонерів, з яких 250 охоронятимуть правопорядок в обласному центрі. Створено 27 автопатрулів, 46 піших нарядів. З членів громадських формувань створено 30 нарядів. Також міліції будуть допомагати 25 автопатрулів приватних охоронних структур. Посилена охорона біля державних будівель та стратегічно важливих об’єктів.

Особливу увагу присутні звернули на спільну тактику дій у надзвичайних ситуаціях, в тому числі при загрозі вчинення терористичних актів. Начальник Управління МВС області звернувся до громадян з проханням не порушувати громадський порядок під час проведення святкових заходів, обов’язково повідомляти про підозрілі предмети або підозрілих людей.

– Сподіваюся, що кожен житель розуміє важливість спільної роботи і буде негайно повідомляти про підозрілі предмети та інші протиправні дії, – зазначив полковник міліції Артур Мєріков. – Ми повинні не втрачати пильності та підтримувати спокійну обстановку в області.

На завершення брифінгу присутні відмітили, що налагоджений діалог органів влади і силовиків з громадянами, представниками різних громадських об’єднань та політичних сил дозволяє і надалі тримати ситуацію на Херсонщині під контролем.