Здобутки ХНТУ на 27-й спеціалізованій виставці «Освіта та кар’єра – 2015»

22 Квітня 2015 15:12
kntu.net.ua

kntu.net.ua

16-18 квітня Херсонський національний університет брав участь у виставці «Освіта та кар’єра – 2015».

Виставка традиційно є найбільшим заходом в Україні, що присвячений широкому колу питань освіти в Україні та за кордоном, під час якого відвідувачі можуть поспілкуватися з представниками українських та закордонних навчальних закладів.

Традиційно організовує та проводить захід Товариство «Знання» України за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України та Національної академії педагогічних наук України.

Упродовж трьох днів роботи виставки відвідувачі мали змогу познайомитися з навчальними закладами та з перших рук одержали інформацію про їх діяльність, довідатись про програми навчання у вітчизняних та закордонних навчальних закладах, отримати вичерпну інформацію про міжнародні стипендії та гранти від міжнародних представництв та фондів, а також підібрати курси, тренінги та інші програми навчання, необхідні для подальшого кар’єрного росту.

kntu.net.ua

kntu.net.ua

На урочистому відкритті події були присутні заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський, Надзвичайний і Повноважний посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін, радник Посольства Держави Ізраїль в Україні Шмуєль Поліщук, віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий, голова Правління Товариства «Знання» України Василь Кушерець. Цьогоріч на виставці «Освіта і кар’єра» та «Освіта за кордоном» для учнів і студентів було представлено понад 60 українських вишів різного профілю, а також 70 закордонних університетів, серед яких вищі навчальні заклади Польщі, Кіпру, Австрії, Ізраїлю, Латвії, Німеччини, Канади, Греції, Туреччини та Чехії.

Виставка працювала упродовж 16-18 квітня в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім». Програма виставки передбачала проведення семінарів та «круглих столів» з проблем міжнародного співробітництва в галузі освіти, впровадження сучасних технологій, презентацій вітчизняних та закордонних навчальних закладів, молодіжних програм обміну студентами та учнями, вивчення досвіду співпраці з європейськими країнами у галузі освіти та працевлаштування молоді, а також ознайомлення майбутніх абітурієнтів з умовами вступу до національних та закордонних навчальних закладів.

Делегація Херсонського національного технічного університету на чолі з начальником відділу міжнародних зв’язків Тетяною Василівною Маломуж теж взяли участь у роботі виставки, презентувавши університет. Цього року Херсонський національний технічний університет отримав Гран-прі у номінації «Креативність в організації наукової роботи молодих вчених та студентів», а також відзначений дипломом у номінації «Інформаційні ІТ-технології у вищому навчальному закладі».