Херсонщина – у деталях

22 Квітня 2015 12:43

383985634Ініціативу започаткував Херсонський обласний благодійний фонд «Об’єднання» за підтримки Херсонської міської ради та Департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів ХОДА. Конкурс проводиться в рамках програми «Цифрове перетворення Херсонської області» за підтримки компанії Google Україна. Його суть полягає в тому, аби залучити до роботи над онлайн-картами якомога більше активних користувачів (мапмейкерів) і таким чином деталізувати інфраструктурні об’єкти, дороги, визначні місця і пам’ятки Херсонщини.

За словами організатора конкурсу, голови ХОО «Об’єднання» Юрія Антощука, це повинно підвищити туристичний потенціал краю, активізувати локальні громади та сприяти розвитку спільноти картографів.

«Уявімо, що хтось у віддаленому селі викликав швидку допомогу. Водій використовує GPS-навігатор, що добратися до хворого. Але карта, яку використовує його пристрій — непрописана чітко, недеталізована. Водій може заблукати і допомога прийде невчасно. Це один з життєвих прикладів, чому треба розвивати онлайн-картографію, — коментує Юрій Антощук. — І це стосується не лише віддалених сіл, а й приміських територій. Та й кожному хочеться бути впевненим, що той маршрут, який він бачить на картах в інтернеті, приведе його до місця призначення. Ми проводимо конкурс, щоб пересічні мешканці Херсона й області допомогли зробити пересування нашим регіоном комфортнішим. Щоб було зручно туристам, вигідно бізнесменам (на картах можна рекламувати свої заклади) та цікаво самим херсонцям. Тим більше, що незабаром розпочнеться туристичний сезон і на Херсонщину приїде багато гостей. Як на морських узбережжях, так і в інших привабливих місцях нашого регіону, ще чимало важливих об’єктів, які не прописані в картах. Тож роботи вистачить усім».

Таку ініціативу підтримала міська й обласна влада. Так як конкурс територіально розділений на дві частини — власне Херсон і область — відповідні структури взялися нагороджувати кращих картографів. Їх визначать протягом трьох тижнів за кількістю і якістю нанесених правок. Нагородження відбуватиметься на II Таврійському Туристичному Конгресі у Новій Каховці. Окрім призів від влади, найактивніших мапмейкерів запросять взяти участь у мепкемпі по Херсонщині. Разом з іншими картографами, вони зможуть побувати у визначних місцях області для вивчення інфраструктури і активного відпочинку.

Іван АНТИПЕНКО, «День»