В Херсонський комбінат хлібопродуктів інвестують 2,5 мільйона євро

20 Квітня 2015 16:00

11146289_1626164894335726_3116097605800792957_nПриватне акціонерне підприємство «Херсонський комбінат хлібопродуктів» отримає 2,5 мільйона євро інвестицій. Про це стало відомо під час звітних зборів акціонерів, які відбулися на підприємстві 17 квітня. Згідно зі звітом голови правління ПрАТ «Херсонський КХП» Володимира Коваля, в минулому році вперше за багато років підприємство закінчило свою діяльність з прибутком, що склала близько 15 мільйонів гривень. Незважаючи на непросту, багато в чому непередбачену економічну ситуацію в країні, херсонські промисловці дивляться в майбутнє підприємства з оптимізмом, розраховуючи на його суттєвий розвиток і модернізацію, яка дозволить наблизити виробництво до найвищих європейських стандартів. Гарантами цих перспектив виступають іноземні інвестори, які готові вже цього року вкласти в розвиток підприємства 2,5 мільйона євро. Їх на зборах представляв член наглядової ради Херсонського КХП Ніколя Бальтазар Мобек.

У звітних зборах акціонерів взяв участь Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко, який високо оцінив зусилля підприємства, спрямовані на розвиток міста, на наповнення міського та державного бюджетів, на забезпечення херсонців робочими місцями.

«На підприємстві працює понад чотирьохсот херсонців, – зазначив міський голова, – і вже сьогодні середня зарплата у них становить 3,500 гривень. А з 1 червня завдяки іноземним інвестиціям заробітна плата стане ще вище. Крім того, підприємство – одне з небагатьох, яке закінчило попередній рік з прибутком, воно регулярно поповнює міський бюджет. Не сумніваюся, що, незважаючи на складну економічну та політичну ситуацію, «Херсонський комбінат хлібопродуктів» буде нарощувати свої потужності, а оптимізм наших зарубіжних партнерів, їх готовність вкладати значні суми в розвиток підприємства говорить про серйозну зацікавленість європейського капіталу в херсонській промисловості».