Херсонський «Кристал» поступився «Скалі»

19 Квітня 2015 12:00
fckristal.com

fckristal.com

Дев’ятнадцятий тур другої ліги відкривав третє коло цих змагань.

Матч між цими командами мав принципове значення з кількох причин. По-перше, суперники мали нагоду все таки визначити сильнішого, адже у двох попередні зустрічах результати здобувались «на жилах». На Львівщині «Кристал» поступився через прикрий гол, пропущений від воротаря «Скали» на останній хвилині. А у Херсоні команди розійшлися нічиєю 1:1 у надважкій зустрічі. По-друге, перемога в цьому турі мала укріпити шанси господарів у боротьбі за вищі місця, тоді як гості не хотіли відпускати херсонську команду і самим втрутитись у боротьбу за «верхівку».

Очікування напруженості поєдинку не підвели. Команди подарували швидкісний, безкомпромісний футбол з жорсткою боротьбою, швидкими атаками і чималою кількістю гольових моментів.

Зі стартових хвилин «Кристал» заволодів атакувальною ініціативою, більше володів м’ячем на половині поля гостей. І вже на 10-й хвилині Мартян міг відкривати рахунок. Втім, обробивши класний пас із центру поля, Віктор пробив трохи вище «дев’ятки». Ще одна десятихвилинка закінчилася непоганим ударом Цоя зі штрафного, але теж – повз рамку. Незабаром воротам Данковича загрожував Козаченко. Сергій не скористався з вигідного положення, пробив слабко і точно в руки кіперу.

В середині тайму «Скала» теж показала гострі зуби в атаці. Гості провели кілька непоганих атак і в одній з них відкрили рахунок. Спочатку господарів урятував Касперович, після удару впритул, а за кілька хвилин воротар «Кристала» вже був безсилий проти удару Цюцюри.

Дещо неочікуваний розвиток подій для херсонців не знизив їх активність в атаці. Але старання господарів не завжди завершалися якісно. А на 40-й хвилині Рябушко взагалі міг подвоїти перевагу гостей. Його обвідний удар у протихід Касперовичу прийшовся в сантиметрах біля стійки. Та наприкінці тайму «Кристал» таки відігрався. І зробив це дуже красиво. Сергій Цой сильно пробив зі штрафного у верхній кут, не залишивши шансів воротарю гостей.

Зі старту другої половини швидкості на полі не зменшились. Здавалось, і не було щойно динамічних 45 хвилин. І знову тон в атаці задали херсонці. За пару хвили вони створили кілька чудових моментів. Євген Білоусов протягнув м’яч центром, вийшов на ударну позицію і потужно вистрілив у стійку… За мить Козаченко пробиває головою – теж неточно. І за хвилину Білоусов знову не використовує вигідну позицію біля воріт суперника, аби відзначитись першим голом у футболці «Кристала».

Таке марнотратство стрияни не пробачили. Гості вміло розіграли штрафний з лівого флангу. Подачу результативно замкнув Антонів. Після пропущеного м’яча господарі помітно переживали. Почав з’являтися поспіх у діях, багато браку в передачах. Помітно не вистачало якогось нетрадиційного ходу в атаці. А те, що «Кристал» пропонував, «Скала» розгадувала і нейтралізовувала до переходу в комбінації в стадію гострої.

Обидві команди почали проводити заміни. Господарі насамперед посилювали передню лінію, випустивши Гливого і Глоданюка та спробували додати більше креативу в центрі за рахунок виходу Барладима. Це додало більше руху, атаки стали ширшими і спочатку гострішими. Втім, реальної нагоди для взяття воріт «Скали» господарі не створили. Стрияни ж традиційно відповідали разючими контратаками. Але й гості більше ворота Касперовича не вразили.

Після цієї поразки «Кристал» поступається п’ятим місцем «Скалі». Наступний матч херсонці проведуть на виїзді проти «Шахтаря-3». Поєдинок відбудеться 24 квітня.

Чемпіонат України

Друга ліга

19 тур

 «Кристал» – «Скала» – 1:2 (1:1).

18 квітня, м. Херсон, стадіон «Кристал», 15:00. Темп.: +13. Глядачів: 451 .  

Судді: Деревінський О.О. (Київ); асистенти Коротін В.І. (Київ), Вишневський Ю.І. (Київська обл.), четвертий арбітр − Пасхал І.Ю. (Херсон).

Спостерігач арбітражу: Білорус О.В. (Черкаси).

«Кристал»: Касперович, Бічевой, Масюткін (Сальвай, 88), Дяченко, Шешеня, Цой, Ленський, Фатій (Барладим, 65), Білоусов, Козаченко (Глоданюк, 76), Мартян (Гливий, 59).

Запасні: Чакляров, Таряник, Варушко.  

Тренер: Сергій ШЕВЦОВ.

«Скала»: Данкович, Стасюк, Бондаренко, Максимович, Антонів, Клименко (Пришнівський, 82), Рябушко (Воробей, 88), Березовий, Ботвинюк (Скакун, 53), Цюцюра (Кміть, 89), Кохман (Лазаренко, 37).

Запасні: Завгородній, Коцюмака.

Тренер: Василь МАЛИК.

Голи: Цой (45+2) – Цюцюра (31), Антонів (54).

Попередження: Цой (14), Козаченко (70), Ленський (72), Глоданюк (87) – Максимович (22), Лазаренко (75).

Прес-служба ФК «Кристал»