Найефективніші методи позбутись депресії

18 Квітня 2015 16:00
nashamama.com

nashamama.com

Лікування не подіє моментально. Антидепресанти можуть не давати відчутного ефекту протягом чотирьох-шести тижнів. В деяких випадках лікарська терапія може взагалі не спрацювати і може знадобитися змінити препарат. Але не впадайте у відчай. Коли пацієнт, що страждає депресією, приймає правильно підібрані ліки досить довго, лікування стає успішним приблизно в 70% випадків. Але цілком ймовірно, що вам і вашому лікареві знадобиться кілька спроб, перш ніж зупинитися на тій чи іншій програмі лікування.

Пийте таблетку в один і той же час кожного дня. Найпростіше запам’ятати, поєднавши її з якоюсь звичною для вас процедурою – наприклад, чищенням зубів, сніданком або відходом до сну. Заздалегідь відкладайте собі тижневу дозу препарату, так буде легше помітити, якщо ви пропустили одну або кілька таблеток.

Якщо вам з якоїсь причини необхідно тимчасово припинити прийом ліків, скажіть про це лікарю – він допоможе зменшити дозування поступово. Кинувши прийом препарату різко, ви отримаєте так званий синдром відміни, коли депресія повертається з подвоєною силою. Не думайте, що припинити лікування ви зможете відразу, як тільки відчуєте себе трохи краще. Легше стало саме тому, що таблетки працюють. Необхідно закріпити ефект – це вимагає часу.

Джерело: Наша мама