У Херсоні пройшло засідання Стратегічного дискусійного клубу

17 Квітня 2015 15:38
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Питання стратегічного розвитку України стало темою дискусійного клубу  «ЄС, НАТО… Що посилить безпеку України?». Учасниками засідання стали Маріус Януконіс, посол Литовської Республіки в Україні, Павел Бучек, заступник Посла Чеської республіки в Україні, Річард Скарбороу, заступник Посла Королівства Норвегії в Україні, Олексій Гарань, директор Школи політичної аналітики, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Від імені міського голови учасників круглого столу привітав його перший заступник Ігор Пастух, який відмітив важливість проведення таких заходів. За його словами, представники посольств, ознайомившись з можливостями регіону, донесуть до європейської спільності, що Україна розвиває на своїй території принципи демократії. Також він зазначив, що представники європейський держав презентують перед бізнесом можливість вкладання інвестицій в нашу країну та в економіку нашого міста.

Представники європейської дипломатії, зазначили, що сьогодні Україна переживає складні часи. Для виходу із ситуації, що склалася, українці, в першу чергу, повинні розраховувати на власні сили, але Європа готова надавати допомогу. Відмітили європейські гості, що події останнього року докорінно змінили відношення до України – це не територія між Європою та Росією, а суверенна держава, яка має свою гідність, і вміє її відстоювати.

Під час розмови європейські гості відмітили херсонців, які у революційних і подальших подіях виявили справжній патріотизм і любов до України, тим самим спростував ставлення до півдня країни, як до території з проросійською орієнтацією.

Учасники круглого столу обговорили перспективи розвитку всіх  можливих відносин між Україною та Європою, зазначили важливість і політичних відносин, і економічної співпраці. Також було відмічено необхідність популяризації історії України в європейських країнах, і більше інформувати українців про європейські стандарти та вимоги до життя.