У Херсоні відбудеться засідання Стратегічного дискусійного клубу «ЄС, НАТО…Що посилить безпеку України?»

16 Квітня 2015 14:20
yourlifechange.com.ua

yourlifechange.com.ua

Сьогодні, 16 квітня, Інститут світової політики проведе у Херсоні засідання Стратегічного дискусійного клубу «ЄС, НАТО…Що посилить безпеку України?». Усвідомлюючи виклики, що сьогодні стоять перед Україною, ІСП ініціював проведення у східних та південно-східних областях публічного обговорення інструментів забезпечення безпеки та зміцнення української держави. Ціль ініціативи – залучити регіональні еліти, які тривалий час залишалися в інтелектуальній ізоляції, до участі в дебатах стосовно стратегічного розвитку країни.

Для участі в заході в Херсон завітають провідні міжнародні та київські експерти, дипломати країн-членів ЄС. Разом з місцевими експертами, громадськими активістами та журналістами вони обговорять найголовніші питання національної безпеки України, від вирішення яких сьогодні залежить її стратегічний розвиток та навіть існування. Початок засідання о 13:00.

Публічна дискусія організовується в рамках проекту Інституту світової політики “Стратегічний дискусійний клуб у регіонах України” за підтримки уряду Норвегії. Цей проект є продовженням успішного проекту ІСП, під час якого у 2013 році в Києві відбулося шість засідань Стратегічного дискусійного клубу. Драматичні події останнього року підтвердили необхідність продовження змістовних регулярних публічних дискусій щодо питань національної безпеки України, зокрема із більш широким залученням регіональних експертів. Всього заплановано шість регіональних дискусій, і Херсон стане шостим містом, де відбудеться подібне засідання.

Програма:

12:30 – 13:00 – Реєстрація

13:00 – 13:15 – Вітальні ремарки
Володимир Миколаєнко, міський голова Херсона

13:15 – 13:50
Модератор: Сергій Солодкий – Перший заступник директора, Інститут світової політики.
Спікери:
Йон Елведал Фредріксен – Посол Королівства Норвегія в Україні.
Алан Ремі – Посол Франції в Україні (очікуємо на підтвердження).
Ренатас Норкус – Директор, Відділ трансатлантичного співробітництва та безпеки Міністерства закордонних справ Литви.
Олексій Гарань – науковий директор Школи політичної аналітики, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія».

13:50 – 15:00 – Дискусія

15:00 – 15:10 – Підсумки

З питань акредитації прохання звертатися до Текучової Ірина за телефоном (093)658 63 10 або на електронну адресу

tekuchova.iwp@gmail.com