Полоненого волонтера з Херсонщини сепаратисти катували струмом [Відео]

14 Квітня 2015 10:42

Волонтер Василь Козак був у руках бойовиків 2 тижні і пройшов через страшні тортури. Його катували електрострумом та ламали ребра. Лише дивом Василь залишився живий та повернувся додому. Наразі чоловік проходить реабілітацію у херсонській лікарні.

Зараз він шкутильгає на одну ногу, а на тілі ще не загоїлись рани від страшних тортур. Василя Козака з полону звільнили тиждень тому, але він ще й досі не може прийти до тями після пережитого. Там, на Сході, чоловік бачив справжнє пекло.

Василь Козак – голова однієї із сільських рад Херсонщини. Ще з літа почав возити гуманітарну допомогу своїм мобілізованим землякам. Згодом, громада села взялася допомагати і іншим військовим, тож у зону АТО з волонтерами чоловік їздив ледь не щотижня. За цей час побував у найгарячіших точках. Останнього разу поїхав на буремний Схід, аби там знайти свого зниклого безвісти односельчанина. Дорогою на Мар’їнку 16 березня машина Василя натрапила на блокпост терористів. З собою він мав карти та документи з військкомату, тож бойовики прийняли його за шпигуна.

Вже у будівлі колишнього СБУ умови полоненого були кращі, ніж в тих, до кого він попав спочатку. Туди мали змогу передавати допомогу волонтери. Саме вони й допомогли домовитися, аби чоловіка відпустили з полону. Найближчим часом він відновлюватиме здоров’я у лікарні, потім обіцяє продовжити свою волонтерську роботу.