7 сервісів, які будуть корисними для подорожей Україною

13 Квітня 2015 12:40

7-services

З появою інтернету та різноманітних сервісів подорожувати стало набагато приємніше: квитки можна купити онлайн, карту переглянути у своєму смартфоні, і потрапити на виставку також можна, придбавши квиток в інтернеті. Ми вирішили зібрати короткий перелік сервісів та сайтів, які мають бути у списку must-have, якщо ви вирішили мандрувати Україною.

Booking.uz.gov.ua

Онлайн-резервування-та-придбання-квиткiв-Укрзалізниця-640x352

Офіційний сайт Укрзалізниці уже більше двох років дозволяє придбати квитки на потяги онлайн. Сервіс зручний тим, що не бере додаткових комісій та показує наявність конкретних вільних місць у кожному вагоні – і вам не доведеться раптово їхати на боковому плацкарті біля туалету. Оплатити квиток на потяг можна за допомогою картки – білет прийде на вашу електронну пошту. Ви можете роздрукувати його самостійно або ж у касі будь-якого вокзалу, просто назвавши код квитка. У разі, якщо ваші плани змінились – куплені онлайн квитки також можна повернути через інтернет – сума буде повернута на вашу картку.

Bus.com.ua

bus-640x379

Аналогічний сервіс, присвячений автобусним перевезенням: тут можна побачити як внутрішньоукраїнські рейси, так і рейси закордон. Сервіс показує частоту руху автобуса у відсотках (рейси з більшим відсотком більш надійні), зупинки на всьому шляху, а також вартість з одного місця в інше. Юзабіліті сайту залишає бажати кращого, але в деяких випадках, коли дістатися пункту призначення можна лише автобусом, сервіс допоможе спланувати, все що треба. На окремі рейси можна придбати квиток онлайн, заплативши карткою.

Яндекс.Расписания

rasp-640x403

У разі, якщо ви ще лише плануєте поїздку, і хочете дізнатись про якомога більше варіантів маршруту, варто скористатись Яндекс.Расписаниями – сервіс шукає потяги, літаки, автобуси і навіть електрички, показуючи все це одним потоком. Ви самостійно зможете вирішити, який з рейсів вам підходить по часу та побачити варіанти пересадок.

Blablacar.com.ua

bla-640x414

Якщо ви прихильник автомобільних подорожей і маєте гнучкий графік – Blablacar дозволить зекономити і їздити з комфортом водночас. Сервіс розміщує оголошення від водіїв, які їдуть з одного міста в інше, і можуть за невеликі гроші підібрати когось на вільні місця у своєму авто. Єдиний мінус carsharing – це те, що ви не можете спрогнозувати, скільки водіїв будуть їхати за потрібним вам напрямком у потрібний день. Але він повністю компенсується перевагами: нижчими цінами (ніж автобуси чи потяги) та комфортом (водій може підібрати вас прямо біля дому і привезти в інше місто). Blablacar неймовірно популярний у Європі.

Foursquare

Foursquare-605x480

Подорожі – це не лише дорога, а й, власне, перебування у місті, де ви хочете погуляти. Багато хто не розумів сенсу Foursquare, де можна було чекінитись в різних закладах з друзями та залишати відгуки – але саме цей сервіс наразі є чи не найбільшим каталогом відгуків для кафе, ресторанів, готелів та інших закладів в усій Україні. Завдяки мобільному додатку ви зможете знайти найближчі до вас місця, де можна поїсти, відпочити чи потанцювати, а також дізнатись інші корисні подробиці – такі як пароль до wi-fi чи інформація про дні знижок. Foursquare доступний для смартфонів на Android та iOS.

Doba.ua

Квартири-подобово-від-господарів.-Оренда-квартир-подобово-без-посередників-в-Україні-Doba.ua_-532x480

Якщо ви їдете більше, ніж на один день – то зрозуміло, що вам доведеться десь ночувати. Якщо ви не знайшли вписку через Couchsurfing або хостел на Hostelworld, найбільш адекватним варіантом у співвідношенні ціна/якість залишається квартира подобово. Наразі одна з найбільших баз оголошень квартир від безпосередніх власників – на порталі doba.ua, де можна знайти оголошення як для великих міст, так і для районних центрів. Не полінуйтесь пошукати інші варіанти через airbnb, dom.ria.ua або локальні сайти оголошень.

Maps With Me

MAPS.ME-MapsWithMe-detailed-offline-maps-of-the-World-for-iPhone-iPad-iPod-Android-Amazon-Kindle-Fire-and-BlackBerry-640x298

Ви їхали автостопом, вас висадили десь біля заправки і ви поняття не маєте, куди їхати далі – потрібна карта. Так як паперові карти потрібного масштабу та потрібного місця не завжди є під рукою, потрібно запастись більш зручним варіантом – картами для смартфону чи планшету. Сервіс MapsWithMe дозволяє завантажити карти будь-якої країни і переглядати їх навіть в режимі оффлайн, без підключення до інтернету. Масштаб карт дозволяє побачити не лише дороги та будинки, а й назви закладів – це точно допоможе вам уникнути проблем під час будь-якої подорожі.

Tickets / Kasa / Gastroli

Афіша-640x298

Відпочинок – це не лише їсти і гуляти, це і культурна програма. Щоб дізнатись, що цікавого відбувається у місті, в яке ви приїхали, варто шукати локальні сайти та афіші – зазвичай вони покажуть вам те, про що не знають загальноукраїнські портали. Проте, якщо це концерти чи виставки в рамках всеукраїнського туру – сервіси продажу квитків знатимуть коли, і де, найкраще за інших.

Джерело: Inspired