Неправильно на звинувачення у корупції відповідати політичними карикатурами і коміксами

9 Квітня 2015 08:17
slovoidilo.ua

slovoidilo.ua

Народний депутат України Микола Томенко вважає, що сьогоднішня реакція проурядової фракції на звинувачення Уряду А. Яценюка в корупції та зловживаннях, м’яко кажучи, була неправильною і непереконливою.

Про це він заявив в інтерв’ю журналістам в кулуарах Верховної Ради.

«Очевидно, що прихильники Уряду в такій ситуації, що склалася, мусили би діяти оперативно і переконливо: вимагати від Генеральної прокуратури відкриття відповідних кримінальних справ, а також інформування Генпрокуратурою парламенту про те, як ведуться відповідні розслідування. Натомість, як зазвичай, був вибраний найгірший сценарій «дешевого політичного театру»: всіх критиків Уряду затаврували «ганьбою» і назвали «прихильниками Путіна» та в сесійній залі був розміщений плакат в стилі політичних карикатур чи політичних коміксів», – зазначив народний депутат.

На його переконання, це тільки створило дві додаткові проблеми. По-перше, навіть ті люди, які не вірили у звинувачення Уряду, почали сумніватися: можливо, така реакція проурядової фракції свідчить про те, що певні зловживання і корупційні дії в Уряді таки мають місце. І по-друге, на загал винесений конфлікт всередині коаліції.

«Звинувативши одну з фракцій коаліції, яка нібито відробляє «гроші Путіна», проурядова фракція публічно показала, що всередині коаліції є конфлікт. Подібні питання бажано було би вирішувати всередині коаліції, – вважає М. Томенко. – Тим більше, що ключовими ініціаторами створення ТСК щодо корупції в Уряді все-таки були депутати, що не входять до складу коаліції».

«Тому було би правильно, щоб в п’ятницю в сесійній залі виступив Генеральний прокурор і ми зрозуміли, яка логіка дій правоохоронних органів на звинувачення на адресу Уряду», – вважає народний депутат.