У Скадовську виховують патріотів

5 Квітня 2015 14:37
khersonci.com.ua

khersonci.com.ua

Минулого тижня у Скадовській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 2 відбулася районна науково-практична конференція «Виховання особистості: національно-патріотичний вимір».

Конференція проводилася з метою з’ясування стану розробленості методологічних, теоретичних та методичних засад національно-патріотичного виховання особистості. До заходу були залучені педагогічні працівники дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів району в кількості 227 осіб.

Розпочалася конференція телемостом між дошкільним навчальним закладом № 6 «Теремок» міста Скадовська та дитячим садком «Казка» села Козацьке Бериславського району у рамках Всеукраїнської акції «Перехрестя дружби», в режимі онлайн. У ході спілкування маленькі скадовчани розповіли одноліткам про своє життя у садку, про рідний чорноморський край , провели віртуальну подорож цікавими куточками Скадовська. Діти із дитячого садка «Казка» отримали нагоду презентувати свій садочок, своє рідне село та розповіли про справжніх козаків.

До уваги учасників дійства була підготовлена яскрава візитна картка закладу, виставка декоративно-прикладної творчості «Таємниця народних ремесел. Символи держави і народу», презентація «Площі гідності» та відкриття художньої галереї «Кольорове розмаїття талантів».

Подальша робота конференції була продовжена на секційних засіданнях заступників директорів з навчально-виховної та виховної роботи, педагогів-організаторів та лідерів учнівського самоврядування громадської молодіжної організації «Районна рада старшокласників», психологічної служби, учителів історичної освіти, української мови та літератури, основ захисту Вітчизни.

У резолюції конференції провідною ідеєю стала мотивація громадянської активності молодого покоління, виховання почуття гордості за свою державу, співпричетності до творення сьогодення та майбутнього країни.

Відродження на нових теоретико-методологічних засадах системи позакласного та позашкільного патріотичного виховання дітей та учнівської молоді є запорукою того, що наші діти виростуть справжніми патріотами своєї квітучого малої Батьківщини – Скадовщини та всієї України.

Джерело: Херсонці