Народні депутати хочуть заборонити членам Уряду читати в парламенті “відповіді-шпаргалки”

4 Квітня 2015 18:20
tomenko.ua

tomenko.ua

Народні депутати України Микола Томенко, Олексій Мушак та Дмитро Лубінець зареєстрували у Верховній Раді законопроект про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо оптимізації діяльності парламенту.

Проект закону передбачає внесення змін до статті 25 Регламенту Верховної Ради України, які передбачають більш ефективну роботу під час і після «години запитань до Уряду».

Зокрема, як повідомив Микола Томенко, пропонується внести зміни до організації проведення «години запитань до Уряду» шляхом залишення виключно усних запитань до членів Кабінету Міністрів України і виключення письмових запитань. Адже, як засвідчує практика, відповіді міністрів на письмові запитання, що заздалегідь надсилаються депутатськими фракціями та групами, не виправдовують своєї мети, адже представники Уряду просто зачитують відповіді на них із підготовлених «шпаргалок», які часто вони бачать чи не вперше.

Крім того, народні депутати пропонують у п’ятницю після «години запитань до Уряду» надати можливість Верховній Раді більш ефективно працювати над розглядом законопроектів, а вже потім – оголошувати депутатські запити.

«Ці зміни дадуть можливість зробити п’ятницю реальним робочим днем для народних депутатів, оскільки за сьогоднішніх обставин розгляд законопроектів після оголошення депутатських запитів та «години запитань до Уряду» призводить до відсутності кворуму для подальшого розгляду законопроектів», – вважають ініціатори даних змін.