Спокій херсонців разом з міліцією охороняє громадське формування “Херсонський легіон”

2 Квітня 2015 10:02

До складу новоствореного формування з охорони правопорядку увійшло 30 представників автомайдану та активісти різних громадських об’єднань. Вони на добровільних засадах та на власних автомобілях допомагають Херсонському міському управлінню УМВС патрулювати вулиці обласного центру.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Вчора перед початком спільного патрулювання начальник Херсонського міського управління УМВС Роман Панасюк провів з активістами та міліціонерами ретельний інструктаж щодо дотримання правил особистої безпеки, законності та ввічливого ставлення до громадян.

– Останнім часом херсонці самі проявляють ініціативу та бажають брати безпосередню участь у підтриманні порядку у своїх районах, – зазначає Роман Миколайович. – Також на охорону правопорядку заступають військовослужбовці Нацгвардії та працівники служби з надзвичайних ситуацій.

Представники “Херсонського легіону” одягнені у спеціальні сині жилети з надписами “Охорона громадського порядку”. На руках у добровольців пов’язані жовто-блакитні стрічки. Разом з міліціонерами активісти будуть перевіряти підозрілих громадян, попереджати вуличні бійки, грабежі та інші правопорушення.

За словами представників громадськості, їм цікаво і корисно подивитися на роботу міліції зсередини, відчути себе на місці правоохоронців. Але головною метою їх добровільної роботи є безпека херсонців, які повинні вільно почуватися у рідному місті, не боятися виходити ввечері на вулицю.

mvs.gov.ua

mvs.gov.ua

Як зазначив начальник Управління МВС Херсонщини Артур Мєріков, така допомога міліції є неоціненною. Досвід інших держав доводить, що тісна взаємодія працівників міліції та громадськості відіграє велику роль у стабілізації оперативної обстановки. Крім того, співпраця міліції з громадськістю – це один зі способів підвищення рівня правосвідомості молоді та виховання її в дусі поваги до законів України.