Матерям із немовлятами, які втекли від війни на Херсонщину, терміново потрібне житло

30 Березня 2015 05:20
dt.ua

dt.ua

Взяти участь у долі молодих матусь із маленькими дітьми, котрі тікали від війни і залишилися без даху над головою і допомоги рідних та близьких, закликає всіх небайдужих українців Центр матері і дитини Херсона.

З міста Сніжне, Донецька та Луганська сюди потрапили троє жінок із новонародженими малюками, і ще одна вимушена переселенка, котра готується до пологів. У них знищене житло та немає зв’язку з чоловіками й батьками, тож допомоги від родин чекати годі. А перебувати у центрі вони можуть лише тимчасово, доки їхні сини та дочки трохи не підростуть, і не наберуться сил. Залишити їх на більший термін немає змоги, бо своєї черги потрапити сюди чекають нові біженки при надії.

– Одну матусю з дитиною ми вже розмістили в гуртожитку – у неї знайшовся чоловік, і родина возз’єдналася. Але гуртожиток для маленької дитини вибір не кращий: із теплом та гарячою водою там зазвичай проблеми, а маля треба регулярно купати й перевдягати. Тому звертаємося до всіх християнських конфесій та просто чуйних людей: якщо є можливість надати жінкам із малечею нормально облаштоване житло в будь-якому регіоні держави, прошу телефонувати особисто мені за контактним телефоном 0509884709, – каже директор Центру матері і дитини Херсона Наталія Надєліна.

Міський бюджет надав Центру матері і дитини Херсона приміщення, оплачує роботу його працівників та комунальні послуги. Та на все інше коштів бракує: половину потреби жінок із новонародженими у миючих засобах, і всю – в дитячому одязі задовольняють волонтери. Вони ж привозять і продукти для їх харчування, проте не мають вільного житла, де можна було б прихистити матусь після того, як завершиться термін їхнього перебування у центрі.