В Херсоні стартував новий проект

28 Березня 2015 12:40
www.vz.kiev.ua

www.vz.kiev.ua

Проект «Профілактика ВІЛ/СНІДу та зниження шкоди ризикованої поведінки серед дітей та підлітків міста Херсона» презентовано під час зустрічі заступника міського голови Сергія Черевка з представником Програми ООН з ВІЛ/СНІДу (ЮНЕЙДС) з питань прав людини, гендеру та мобілізації спільнот Костянтином Каланчею.

Проект, розроблений громадською організацією «МХР Анастасіс», спрямований на попередження розповсюдження інфекції ВІЛ/СНІД шляхом анкетування у навчальних закладах для визначення рівня обізнаності дітей та підлітків з питань ВІЛ/СНІДу; підвищення рівня обізнаності дітей та підлітків про ВІЛ-інфекцію, наслідки, лікування, профілактику; проведення індивідуальних консультацій для корекції ризикованої поведінки; надання комплексу соціальних послуг (психодіагностика та психокорекція причин ризикованої поведінки, соціально-педагогічні, юридично-правові послуги, медико-соціальне консультування тощо) у Центрі денного перебування (розташований на базі міської клінічної лікарні ім. А. і О.Тропіних). До речі, у цьому Центрі дитина за бажанням може зробити уроки, відпочити, пограти у спортивні ігри, взяти участь у різноманітних акціях тощо.

На думку розробників проекту, починати його втілення необхідно не з підлітків, як зазвичай вважається, а, як показав практичний досвід, вже з 10-річних дітей, звісно, проводячи роботу з ними з урахуванням віку.

Важливим моментом є те, що проект розрахований і на безпритульних дітей.

Для реалізації задуманого співпрацюватимуть різні інституції – громадські організації, органи влади, релігійні громади, соціальні служби, медичні заклади, які сприятимуть розширенню доступності дітей до медичних послуг та більш ефективній профілактиці захворювань на ВІЛ/СНІД.