Микола Томенко: Уряд переключає увагу з економіки і корупції на війну і референдум

26 Березня 2015 13:06
obozrevatel.com

obozrevatel.com

Коментуючи чергову «свіжу» ідею прем’єр-міністра про необхідність проведення референдуму щодо для затвердження нової Конституції, народний депутат України Микола Томенко звернув увагу на те, що як тільки соціально-економічні питання набувають ще більшої актуальності або звинувачення посадовців в корупції звучать все голосніше, з вуст керівництва Уряду звучать «оригінальні» ідеї для того, щоб перенацілити ці дискусії на «суперактуальні» теми.

«Напевне, в Україні немає вже жодного громадянина, який би не втомився від розмов про Росію, війну та Путіна, з яких починається кожне засідання Кабінету Міністрів і які, м’яко кажучи, мають дотичне відношення до Уряду. Після того, як колишній голова Держфінінспекції М. Гордієнко звинуватив Уряд А. Яценюка у корупційних схемах, була придумана «нова» ідея – розгорнути дискусію про те, що нову Конституцію потрібно ухвалювати виключно шляхом референдуму», – зауважив Микола Томенко.

Він зазначив, що ця «оригінальна» дискусія свого часу мала місце при президенті Кучмі, президенті Ющенку, президенті Януковичу. «Але найцікавіше, що ініціювали цю дискусію саме президенти, а не очільники Кабінету Міністрів. В нашому випадку, думаю, якщо постане необхідність обговорити питання референдуму, то це буде ініціативою Президента і Верховної Ради, але точно не Уряду», – зазначив народний депутат.

Тому він ще раз «уклінно просить» Уряд поміняти ключові акценти місцями і повернути економіку та боротьбу з корупцією у пріоритети діяльності Кабінету Міністрів, а війну і референдум віддати іншим гілкам влади.