Микола Томенко: В Україні мають бути заборонені «приватні армії» олігархів

25 Березня 2015 10:10
fakty.cv.ua

fakty.cv.ua

Під час свого перебування на Черкащині, відповідаючи на запитання журналістів ОДТРК «Рось» щодо ситуації навколо «Укрнафти», народний депутат Микола Томенко зазначив, що держава давно мусить повернути контроль в управлінні стратегічними державними підприємствами не лише з точки зору призначення керівництва, а й, найважливіше, – контролю за використанням коштів та надходжень прибутків до державного бюджету.

«Але виявилося, що новий податок на пенсіонерів не викликав такого спротиву, як можливий «податок на олігархів», – зауважив М.Томенко.

Крім того, на думку, Томенка, ця історія показує ще одну небезпеку, на яку повинна реагувати влада.

«Треба визнати, що в Україні фактично створено «приватні армії» олігархів, які вже давно не були в зоні АТО, а зараз воюють за інтереси великого бізнесу. Отже, треба зробити все, щоб в Україні була одна армія з єдиним керівництвом і системою підпорядкування, чітко визначені підрозділи, які працюють в системі МВС. А підрозділи, які не входять у систему армії, – реорганізовувалися в систему МВС або завершували свою діяльність», – зазначив народний депутат.

«Якщо й надалі будуть існувати «приватні армії», це стане шляхом до хаосу, анархії і руйнування України», – резюмував М. Томенко.