На межі з окупованим Кримом укріплюють дамбу Північно-Кримського каналу

21 Березня 2015 15:10
vodgosp.kherson.ua

vodgosp.kherson.ua

Дамбу Північно-Кримського каналу, яка перекриває подачу дніпровської води до окупованого півострова, найближчим часом суттєво укріплять, і вона стане вищою більше ніж на метр.

Підстави для такого рішення суто технічні, а не політичні. «Сільськогосподарські підприємства сусіднього з Кримом Каланчацького району Херсонщини нинішньої весни суттєво розширюють площі своїх рисових плантацій. Рис – культура вологолюбива, і води на зрошення селянам треба буде значно більше. Тож гідравлічний тиск на дамбу посилиться, і тому її необхідно зміцнити, – повідомив начальник управління ПКК Олександр Романенко. – Бюджетних коштів на це витрачати не будуть – їх нададуть самі ж рисівники. Вже визначили й фірму-підрядника, яка виконає всі роботи».

Попри те, що домовленості про постачання води до Криму так і не досягли, працівники ПКК готові вже зараз рахувати її до літра. Біля тимчасового кордону з анексованим півостровом уже збудували вузол обліку води, а нещодавно придбали й обладнання для нього. За необхідності його можна швидко встановити, й запустити в дію. Інша справа, що такої необхідності досі не виникло.