Томенко: Для обов’язкової онлайн-трансляції засідань Комітетів ВР немає політичної волі, а не технічної можливості

19 Березня 2015 15:21
dt.ua

dt.ua

Так співавтор проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов’язковості онлайн-трансляції відкритих засідань комітетів Верховної Ради України» (реєстр. № 1405) Микола Томенко прокоментував висновок профільного Комітету щодо повернення на доопрацювання цього законопроекту.

«Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради, який очолює представник «Народного фронту», знайшов технічну «зачепку», через яку нібито неможливо ухвалити цей законопроект. Профільний Комітет посилається, зокрема, на відсутність «програмно-технічного комплексу» для забезпечення онлайн-трансляції засідань і на відсутність фінансування на це. Хоча автори законопроекту пропонували встановити необхідне обладнання за рахунок коштів, передбачених на висвітлення діяльності Верховної Ради», – пояснив М. Томенко.

Отож, цілком очевидно, що для обов’язкової онлайн-трансляції засідань Комітетів ВР немає політичної волі, а не технічної можливості, зазначив народний депутат.

«Я так розумію, що подібна реакція від проурядової фракції очікує і на мої ініціативи про обов’язковість онлайн-трансляції засідань Кабінету Міністрів. Це доводить лише одне: влада продовжує діяти за принципом: про владу або добре, або нічого», – вважає Микола Томенко.

Він зазначив, що, незважаючи на негативний висновок профільного Комітету, він буде переконувати сесійну залу зробити обов’язковою онлайн-трансляцію засідань Комітетів Верховної Ради і Кабінету Міністрів України.