Демобілізованим на Херсонщині заздалегідь шукають роботу

16 Березня 2015 10:42
ua.korrespondent.net

ua.korrespondent.net

Дедалі більше мешканців Херсонщини, котрі були демобілізовані з армії, потребують допомоги у працевлаштуванні від держави.

Так, до центрів зайнятості у районах області вже звернулися дев’ятнадцятеро демобілізованих військовослужбовців, котрим виявилося не до снаги самостійно підшукати джерело заробітку. Але вакансій для них виявилося не так і багато: адже зараз на одне робоче місце в краї претендують по два десятки осіб. Тому з дев’ятнадцяти колишніх армійців двоє отримали одноразову допомогу і зареєструвалися як приватні підприємці, четверо за направленням та з ваучерами служби зайнятості пішли на курси перепідготовки для отримання нової спеціальності, а всім іншим сплачують належну допомогу й залучають до виконання тимчасових робіт за «мінімалку».

У районах готуються, що шукачів роботи незабаром стане ще більше: адже з 18 березня починається демобілізація в частинах, що зараз знаходяться на східному фронті, і на Херсонщині очікують прибуття 3,8 тисячі демобілізованих. Далеко не за всіма з них працедавці зуміли зберегти робочі місця – у кризу сотні місцевих підприємств закрилися чи призупинили роботу. Тому облдержадміністрація спільно із службою зайнятості розробили комплекс заходів із працевлаштування представників цієї особливої категорії безробітних, повідомляє прес-служба Херсонської ОДА. Побачимо, наскільки цей комплекс виявиться ефективним.