Херсонські школярі змагаються у знаннях з цивільного захисту

6 Березня 2015 15:21
city.kherson.ua

city.kherson.ua

40 команд учнів 6-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів та Центру позашкільної роботи змагались за звання кращих шкільних постів цивільного захисту.

У вигляді «гри-подорожі по станціям» перевірялися знання та навички учасників у двох вікових групах за такими напрямками:

– найбільші катастрофи сторіччя, їх причини та наслідки;

– правила безпечної поведінки під час різноманітних природних катастроф;

– зброя масового ураження та способи захисту від її впливів;

– розв’язання кросворду з основ цивільного захисту;

– правила безпечної поведінки на відкритих водоймах взимку і влітку;

– використання індивідуального засобів захисту органів дихання та шкіри.

Як повідомили в управлінні освіти, загалом краще за все команди виконали практичні завдання з використання індивідуальних засобів захисту та виявили хороші знання з теми правила безпечної поведінки на відкритих водоймах взимку і влітку.

Переможцями конкурсу стали:

–  у старшій віковій групі (серед учнів 9-11 класів): 1 місце – школа №37; 2 місце – гімназія № 20; 3 місце – школа № 32;

–  у середній віковій групі (серед учнів 6-8 класів): 1 місце поділили школи №2 та №50; 2 місце посіла команда школи №16; 3 місце – школи №55.

Лауреатами конкурсу визнано команди, які показали загалом високий рівень знань та практичних навичок і найкращі результати в окремих напрямках конкурсу: ліцею журналістики, бізнесу та правознавства, гімназії № 6, загальноосвітніх навчальних закладів № 26, 27, 30, 44, 48.