Микола Томенко: Черговий цензурний законопроект – ознака запаморочення від влади

2 Березня 2015 11:14
obozrevatel.com

obozrevatel.com

«Під час розгляду у парламенті законопроектів, поданих депутатами «Народного фронту», що стосувалися можливості позасудового закриття будь-яких українських телеканалів, я висловив сумний проноз, що такі ініціативи будуть не останніми. І якщо так далі піде, то наступними будуть законопроекти про відповідальність за критику прем’єр-міністра зокрема чи Уряду загалом. І цей прогноз, на жаль, підтвердився. Тепер ініціюють посилення кримінальної відповідальності за критику дій влади», – зазначив народний депутат Микола Томенко, коментуючи зареєстрований депутатами «Народного фронту» унікальний за антидемократичністю законопроект № 2225, який пропонує внести зміни до Кримінального кодексу України, згідно з якими за «умисні дії з підриву авторитету держави та влади» буде посилено покарання виправними роботами на строк до двох років, арештом до двох місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.

Микола Томенко висловив переконання в тому, що цей законопроект не буде підтриманий іншими фракціями коаліції, окрім його ініціаторів – «Народного фронту».

«Але ця історія вже симптоматична, адже з’являється черговий законопроект, яким намагаються закрити рота людям, яким не подобається неефективна та непрофесійна політика Уряду А. Яценюка чи влади загалом», – вважає М. Томенко.

«Я би назвав це запамороченням від влади, коли деякі посадовці чи проурядові партії почали асоціювати себе з державою, з Україною, і вважають, що будь-яка критика їхньої діяльності – це критика України. Щось подібне я вже читав чи то в Путіна, чи то в Гітлера. А взагалі треба було почати з введення кримінальної відповідальності, скажімо, «за підрив авторитету національної валюти – гривні». От за це би я точно проголосував…», – вважає М. Томенко.