Промосковського екс-нардепа хочуть позбавити звання почесного громадянина Цюрупинська

28 Лютого 2015 15:40
1424610058_clipboard04Активісти проукраїнських громадських організацій Цюрупинська розпочали збір підписів за позбавлення звання почесного громадянина міста колишнього народного депутата, «регіонала» Олексія Журавка.

Земляк цюрупинчан «засвітився» на недавньому мітингу Антимайдану у Москві, де позував перед фотографами та відеокамерами поруч із ще одним одіозним екс-парламентарем Олегом Царьовим та лідерами байкарського угруповання «Нічні вовки», котрі брали активну участь у відторгненні Криму від України. Оприлюднені в Інтернеті сюжети російського ТВ цюрупинчани супроводжують обуреними коментарями. Багато хто з городян вважає це зрадою, хоча депутати міськради та очільники міста не поспішають публічно відмежовуватися від «благодійника».

Річ у тім, що створена інвалідом дитинства Олексієм Журавко бізнес-асоціація «Співдружність ініціативних працездатних інвалідів» володіє у Цюрупинську низкою підприємств, які працюють у сфері автобусних перевезень, видобування питної води, торгівлі ліками, пошиву одягу, і для райцентру є життєво важливими. Тож одні депутати мають ділові, родинні чи інші зв’язки з бізнес-імперією екс-нардепа, і вступати з ним у конфронтацію не поспішають. А інші просто побоюються, що її руйнування внаслідок тиску на засновника «СІПІ» призведе до масового закриття згаданих фірм, економічного колапсу в місті, й зростання рівня безробіття.