У Херсоні пройшли спортивні змагання «Юний рятувальник-2015»

23 Лютого 2015 06:33
kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

18 лютого на базі Херсонської спеціалізованої загальноосвітньої школи №52 відбулися спортивні змагання «Юний рятувальник – 2015». Вже 12-й рік підряд хлопчаки із шкіл Дніпровського району змагаються за право бути кращими. На восьми естафетах їх випробовують на витримку, вправність і вміння працювати у команді.

Учасниками цьогорічних змагань стали команди з навчальних закладів№12, 38 і 52. Спершу як і годиться, пройшла 5-хвилинна розминка і «Юний рятувальник» стартував. На першій естафеті діти на швидкість одягали протигази і долали визначену дистанцію. За виконанням вправи уважно слідкувало журі, до якого увійшли і представники Дніпровського райвідділу ГУ ДСНС області.

kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

Наступний конкурс – «Колесо фортуни». Тут не зовсім просто справитися з завданням – оббігти кеглі, рухаючись з обручем на талії. Тому не всім таланило правильно виконати вправу. І знову нова ввідна – із зав’язаними очима збити м’ячем кеглі. Напарник підказує куди направити м’яча і той теоретично «збиває полум’я і гасить пожежу».

У конкурсі капітанів хлопці віджималися від підлоги. Треба сказати, що всі троє – молодці. Вболівальники, особливо дівчата, підтримували їх гучними оплесками.

Наступним був «Медичний» етап. Він не тільки цікавий, а ще й корисний. Учасники змагань повинні були накласти пов’язку товаришеві, який умовно отримав опіки. У наш час, коли активізується робота по навчанню людей у випадку різного характеру надзвичайних ситуацій, дуже важливо вміти надавати домедичну допомогу. І тут справа не в швидкості, а правильності, бо від цього залежить здоров’я людини.

Нарешті найскладніший і головний етап, однойменний зі змаганнями – «Юний рятувальник». У ньому були задіяні всі члени команд. Необхідно було, як у справжній пожежній команді, одягнутися, розкласти рукавну лінію, подати воду і зібрати все у зворотному напрямку.

Переможці із загальноосвітньої школи №52 отримали перехідний Кубок, який вже вдруге залишається у цьому навчальному закладі. І за традицією наступного року школа команди переможниці у себе в гостях знову прийматиме «Юного рятувальника».