У Херсоні вшанують пам’ять Героїв Небесної Сотні

17 Лютого 2015 09:24
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Згідно з Указом Президента України, 20 лютого відзначається День вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Як повідомляє управління культури міської ради, в Херсоні підготовлено наступні заходи:

18 лютого о 18.00 в кіноконцертному залі «Ювілейний» пройде кінопоказ документальної хроніки «Зима, яка нас змінила. Небесна Сотня».

19 лютого об 11.00 в Обласному краєзнавчому музеї відбудеться зустріч учасників Майдану, серед яких міський голова Володимир Миколаєнко, депутати та громадські діячі Віктор Гаврилюк, Павло Гавриш з учнівською та студентською молоддю. Зустріч пройде у форматі «круглого столу».

19 лютого о 15.00 в обласному академічному музично-драматичному театрі ім.М.Куліша відбудеться благодійний концерт творчих колективів загальноосвітніх навчальних закладів міста. Кошти від проведення концерту будуть передані на лікування бійців, які отримали поранення в зоні АТО.

20 лютого о 10.00 у Центральній міській бібліотеці ім. Лесі Українки відбудеться презентація виставки фоторобіт активістів Херсонського Євромайдану. Поряд з виставкою діятиме інформаційна виставка-пам’ять «Герої не вмирають. Вони йдуть. З Майдану в небо!» та меморіальний дайджест «Небесна сотня – цвіт країни!».

Цього ж дня о 17.00 на площі Свободи відбудеться церемонія вшанування загиблих під час Революції Гідності з покладанням траурних вінків і квітів до пам’ятного знака Небесній Сотні. В рамках урочистості пройде поминальна акція із запаленням свічок. До участі в заходах запрошено представників органів місцевого самоврядування, діячів освіти, науки, культури, спорту, представників громадських організацій, політичних партій, релігійних конфесій, учнівську та студентську молодь, громадськість.

21 лютого о 16.30 на площі Свободи розпочнеться молебень за трагічно загиблими Героями під час Революції Гідності. Заплановано урочисту ходу по пр.Ушакова.

27 лютого о 16.00 в обласному академічному театрі ляльок пройде вистава «Щоденники Майдану».

Протягом лютого у загальноосвітніх навчальних закладах та у бібліотеках-філіях міста організовано проведення уроків пам`яті, тематичних лекцій, бесід, виховних годин, тематичних книжкових полиць, інформаційних хвилин тощо, присвячених пам’яті Героїв Небесної Сотні, які загинули на Майдані, та знаковим подіям Революції Гідності.