Екскурсія херсонськими бомбосховищами [Відео]

16 Лютого 2015 06:15

У Херсоні із більш, ніж 100 бомбосховищ, придатна лише половина. У випадку надзвичайної ситуації, частина жителів міста просто не матимуть куди сховатись.

Є й такі херсонці, які дбаючи про свою безпеку почали, не чекаючи на кроки влади, самостійно готувати свої підвали на випадок надзвичайних ситуацій.

Микола у підземних просторах Херсона знає кожний закапелок. Показує занедбане бомбосховище, яке півстоліття тому побудували у підвалі одного з будинків міста. Одночасно в укриті могли сховатись до 150 осіб.

Нині ж вентиляційні труби забиті мотлохом, а евакуаційний вихід – порожніми пляшками. Єдине, що нагадує про колишнє укриття – залишки протигазів.

В одній з багатоповерхівок люди гуртом навели лад у підвальному приміщенні та провели інструктаж, як необхідно діяти у разі надзвичайної ситуації.

У зв’язку із загостренням ситуації на сході, місцеві чиновники провели інвентаризацію та нарахували 138 захисних споруд, щоправда зізнаються: через відсутність обладнання до використання придатна лише половина.

За розрахунками чиновників у підвальних приміщеннях у разі надзвичайної ситуації можуть сховатись близько 150 тисяч херсонців, ще 20 тисяч — у бомбосховищах. Куди ховатись іншій, майже половині, мешканців – невідомо.