“Державним пріоритетом системи охорони здоров’я має бути підтримка і оздоровлення тих, хто захищає Україну”, – Томенко

16 Лютого 2015 10:02

З нагоди чергової річниці виведення військ із Афганістану учасник бойових дій в Афганістані Микола Томенко, за традицією, відвідав Український госпіталь воїнів-інтернаціоналістів «Лісова поляна» у Пущі-Водиці та Черкаський обласний госпіталь для інвалідів війни.

tomenko.ua

tomenko.ua

Він спільно з Головою парламентського Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександром Третьяковим передав до цих госпіталей 100 ортопедичних подушок «Венето» та спортивний інвентар для лікувальної фізкультури.

А до Черкаського госпіталю, де зараз проходять лікування й реабілітацію майже 80 афганців та 26 бійців АТО, разом із керівником обласного представництва Фонду «Рідна країна» Володимиром Гресем передали масажний стіл, спортивний інвентар для реабілітації, а також – ласощі до солодкого столу.

tomenko.ua

tomenko.ua

Спілкуючись з учасниками бойових дій, що проходять лікування у госпіталях, Микола Томенко зазначив, що він намагається робити все, щоб держава потурбувалась про здоров’я передовсім тих людей, які пройшли війну. «Йдеться і про учасників бойових дій в Афганістані, і про учасників бойових дій в АТО. Тому сьогодні необхідно в усіх закладах охорони здоров’я (а особливо в тих, що спеціалізуються на лікуванні ветеранів війни) створити належні умови для реабілітації ще однієї категорії учасників бойових дій – учасників АТО», – зазначив М. Томенко.

Він також поінформував, що завдяки його ініціативі та народного депутата Олега Мусія щодо необхідності пріоритетного використання так званих «елітних» медичних закладів ДУСі, на сьогодні вже ухвалене рішення про те, що 200 учасників АТО будуть лікуватися та оздоровлюватись в так званих «спецзакладах» Державного управління справами.

«Як ми взяли на себе відповідальність звільнити Україну від радянської символіки, то так само нам треба її звільняти і в частині охорони здоров’я. Не може держава зберігати заклади для безоплатного лікування близьких та далеких родичів керівників комуністичної та радянської України. Сьогодні треба усі ці заклади націлювати на реабілітацію та оздоровлення тих людей, які захищають і воюють за Україну», – переконаний Микола Томенко.