У Херсоні триває театральний фестиваль «Лютий/Февраль»

13 Лютого 2015 08:20
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Щороку 9 лютого біля Будинку Скарлатто в Херсоні можна побачити людей, що читають пєси Чехова посеред вулиці. Це не бібліотечна піар-акція і не студенти, котрі дочитують твір перед парою, а щорічний перфоменс з нагоди дня народження реформатора театру Всеволода Емільовіча Мейєрхольда, що жив і творив у нашому місті у 1902-1903 рр.

У Херсоні такий перфоменс пройшов вже всьоме – в рамках VII локального театрального фестивалю «Лютий/Февраль», заснованого Центром ім. Вс.Мейєрхольда. Відповідно до сформованої традиції, шанувальники сучасного театру збираються біля меморіальної дошки Мейєрхольду (за адресою: вул. Горького, 32) з томиком пєс Чехова і читають за ролями вибраний навмання фрагмент твору «Три сестри». Потім пють з кришталевих келихів рислінг (улюблене вино Мейєрхольда) і наостанок роблять колективне фото на память.

Цього разу традиція спонтанно модернізувалася замість традиційних книг учасники перфоменсу прийшли з електронними та ноутбуками, а замість кришталевих келихів вперше було використано одноразовий посуд. Не дивлячись на гарну сонячну погоду, у перфоменсі цього року взяли участь менше херсонців, ніж зазвичай.

Сьомий фестиваль «Лютий/Февраль» триває, і херсонські шанувальники сучасного театру незабаром зможуть зустрітися на читках нових пєс 28 лютого, в день закриття фестивалю. Програма останнього фестивального дня та місце проведення читок п’єс ще уточнюються.

city.kherson.ua

city.kherson.ua