У Херсоні вже встановлено перший рентген-діагностичний комплекс

11 Лютого 2015 10:33
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Лікарі та пацієнти поліклініки №2 міської клінічної лікарні ім. Є.Є.Карабелеша отримали справжній подарунок до 27-річчя закладу – найсучасніший рентген-діагностичний комплекс.

«Обладнання вартістю близько 800 тис. грн. придбано за кошти міського бюджету в рамках міської програми протидії захворюванню на туберкульоз. Такі ж комплекси для флюорографічних обстежень вже цього року з’являться також в клінічних лікарнях ім. А. і О. Тропіних та ім.О.С.Лучанського», – повідомив заступник міського голови Сергій Черевко.

Це цифрове обладнання вітчизняного виробництва, і одна із його складових – камера – ще й патент українців, який використовують у медичному обладнанні виробники з Європи та США. Рентген-діагностичний комплекс відповідає усім сучасним вимогам, зазначили співробітники флюорографічного кабінету.

Щороку у поліклініці №2 проводяться флюорографічні обстеження близько 50 тис. дорослих та маленьких пацієнтів. Новий комлекс дасть можливість робити не лише флюорограми, а й проводити рентгенологічні дослідження. Лікарі відмічають: тепер зображення можно побачити набагато краще, більш чітко й детально, ретельніше вивчити та своєчасно звернути увагу на найменші дрібнички, а значить точніше встановити діагноз та призначити належне лікування.