Херсон вперше відвідав Посол Франції

11 Лютого 2015 12:00

Відбулась зустріч міського голови Володимира Миколаєнка з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі. Українську сторону також представляли заступники міського голови Сергій Черевко, Віктор Іванушкін. Французьку – заступник керівника Економічної місії Посольства Фредерік Фату, стажер Вищої школи державного управління Орелі Лебуржуа. Також на зустрічі були присутні представники українського бізнесу з французькою інвестиційною складовою.

Володимир Миколаєнко подякував за високий візит у такий складний для України час.

Пан Посол зазначив, що тиждень, який передував візиту до нашого міста, був чи не найскладнішим за всю його дипломатичну кар’єру.  Він сподівається, що ті зусилля, які зроблені європейськими лідерами в останні дні, позитивно вплинуть на результати мінської зустрічі, запланованої на 11 лютого 2014 року.

«Все, що може зробити Франція для підтримки України, вона зробить», – запевнив пан Ремі.

Далі розмова пішла про перспективи співпраці Херсона та Франції.

Гість зазначив, що його візит обумовлений великим потенціалом і можливостями Херсона. «В Україні й Херсоні, зокрема, вже працюють банки, організації, підприємства з французьким капіталом. Є можливість додаткових і нових інвестицій. Наші компанії зацікавлені у співпраці і ми готові привести французьких підприємців до Херсона», – сказав Посол Французької Республіки в Україні.

Міський голова запевнив, що міська влада обов’язково створить всі необхідні умови для залучення інвестицій.

Напрямками співпраці можуть стати: туризм, суднобудування, сільське господарство, енергозбереження, сміттєпереробка, альтернативні види енергії тощо.

city.kherson.ua

city.kherson.ua