Лікарні та школи Херсона беруть під посилену охорону

10 Лютого 2015 15:18
dso.gov.ua

dso.gov.ua

Під посилену охорону у зв’язку із небезпекою терактів та нападами злочинців у Херсоні беруть школи та міські клінічні лікарні.

У трьох лікарнях обласного центру уже встановлено «тривожні»» кнопки термінового виклику груп Державної служби охорони, і у частині освітніх закладів цю ж послугу оплатили коштом батьківських комітетів. В інших школах, де почастішали напади грабіжників на дітей та крадіжки в них мобільних телефонів і грошей, кнопки хочуть оплатити коштом бюджету. А от у випадку з лікарнями хочуть піти далі, і облаштувати у приймальних відділеннях кожної з них ще й цілодобові  пости з озброєними працівниками ДСО.

– У зв’язку з тим, що лікарні швидкої медичної допомоги в Херсоні не створено, звичайні комунальні лікарні почергово приймають пацієнтів, які привозять машини служби «103». Частина з них – не хворі, а бомжі та п’яниці в неадекватному стані, схильні до агресивної поведінки навіть без жодного приводу. Витверезника немає, тож ї їх везуть до медичних закладів. У клінічній лікарні імені Лучанського днями такий чоловік жорстоко побив медсестру. І подібне трапляється не вперше: доки за викликом «тривожної» кнопки прибуває група охоронців, людей в білих халатах встигають побити не один раз, а кілька, – коментує керівник Департаменту охорони здоров’я Херсона Світлана Межерицька. – Однак робота міліцейських постів у трьох лікарнях та пологовому будинку коштуватиме 24 тисячі гривень на місяць, а таких грошей у медиків немає, і ми підтримуємо прохання профінансувати цю програму з муніципального бюджету. Міський голова Володимир Миколаєнко схиляється до того, аби ініціативу підтримати.