Рятувальники та медики навчали вчителів і персонал херсонської школи діям у надзвичайних ситуаціях

9 Лютого 2015 14:11
kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

5 лютого у рамках навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях у загальноосвітній школі №55 Комсомольського району м.Херсона відбулося заняття педагогічного колективу та працюючого персоналу.

Спершу перед ними виступила провідний фахівець управління освіти Херсонської міської ради Тетяна Кошелюк, яка довела до відома присутніх поняття що таке найпростіші укриття, розповіла про дії працівників навчальних закладів при знаходженні вибухонебезпечних предметів і зауважила, що посилення пильності в сучасних умовах є запорукою підвищення ефективності заходів з безпеки.

Долучився до спілкування з учителями і начальник Комсомольського райвідділу ГУ ДСНС області підполковник служби цивільного захисту Максим Войченко. Він більш детально роз’яснив про особливості роботи у країні, в якій введено режим підвищеної готовності. Зокрема, зауважив на тому як здійснюється евакуація, з чого складається «тривожна валіза», як реагувати на сигнал «Увага всім!», як поводитися у приміщенні під час можливого обстрілу тощо. І ще раз наголосив на тому, що при виявленні вибухонебезпечного чи підозрілого предмета повідомляти служби екстреного виклику 101, 102. Оповідач застеріг від випадків, коли у місцях з масовим перебуванням людей знаходять «нічийні» пакети або коробки з-під цукерок, в яких можуть бути далеко не цукерки і т.і.

Як підсумок, у виступі представник Служби порятунку зупинився на правилах гасіння загорянь і пожеж. А виникнути вони можуть як наслідок подій, про які йшлося на початку зустрічі. І наочно на справжньому вогнегасникові показав що зняти і на що натиснути, щоб той виконав свою пряму функцію. Для закріплення отриманих знань учасники зустрічі переглянули відеофільм про дії у надзвичайних ситуаціях техногенного і природного характеру.

kherson.mns.gov.ua

kherson.mns.gov.ua

Далі естафету у навчаннях прийняла голова Товариства Червоного Хреста Комсомольського району Людмила Мельник. Розпочала вона з приємного, подарувавши школі укомплектовану всім необхідним аптечку і коробку з пов’язками і рукавичками.

Тоді охарактеризувала види кровотеч і медсестра на добровольцеві з залу продемонструвала як правильно накладати джгут. До того ж, запросила усіх бажаючих приходити до Товариства на 6-ти чи 12-годинне навчання по наданню домедичної допомоги.

Завершилася зустріч евакуацією педагогічного колективу до підвального приміщення, що за ст.32 п.2 Кодексу цивільного захисту України є найпростішим укриттям. До речі, у м.Херсоні оголошено конкурс на краще підвальне приміщення і ЗОШ №55 має повне право взяти у ньому участь.

Прес-служба ГУ ДСНС України в Херсонській області