У Верхньорогачицькому районі відкрито відділення анестезіології та інтенсивної терапії

7 Лютого 2015 21:16
1417092897_1384186094_511-1У комунальному закладі  «Верхньорогачицька  центральна районна лікарня» розпочало свою діяльність відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Відділення обладнане двома палатами для пацієнтів на 4 ліжка,  ізолятором з окремим санвузлом для інфекційного хворого, перев’язочною, медсестринською та туалетною кімнатами.
У приміщенні проведено оздоблювальні роботи, замінено каналізаційну і водопровідну мережі, реконструйовано електромережу. Також замінено двері та вікна на металопластикові. У майбутньому планується забезпечити    відділення новим сучасним медичним обладнанням для надання швидкої невідкладної допомоги та інтенсивної  терапії.
Головний лікар комунального закладу Олена Кулик розповіла: «Відділення анестезіології та інтенсивної терапії,  забезпечене обладнанням, отриманим від грантової допомоги. Його відкриття по перше вплине на підвищення якості та удосконалення анестезіологічної і реанімаційної допомоги постраждалим і хворим Верхньорогачицького  району, по друге – знизить смертність в районі та летальність в стаціонарі лікарні. І  втретє –  наблизить надання більш високого рівня анестезіологічної і реанімаційної допомоги до населення, що буде безперечно знаковою подією в житті району, враховуючи значну відстань до обласного центру і до обласних медичних закладів».
Відділення анестезіології та інтенсивної терапії у КЗ «Верхньорогачицька центральна районна лікарня» призначене для надання цілодобової реанімаційної висококваліфікованої допомоги хворим з гострими невідкладними станами будь-якої етіології, а також для забезпечення проведення операційних втручань хворим як  під загальною анестезією, так і з використанням методик реґіонарної анестезії, а  також інтенсивної післяопераційної терапії з застосуванням  сучасних методів лікування та моніторингу.