Херсон відвідає головний кардіохірург України

28 Січня 2015 10:38
uk.wikipedia.org

uk.wikipedia.org

30 січня з робочим візитом Херсон відвідає головний кардіохірург Міністерства охорони здоров’я України, доктор медичних наук, професор, Заслужений лікар України Тодуров Борис Михайлович (член-кореспондент Національної академії медичних наук України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки (2009), директор Київського міського центру серця, лауреат всеукраїнської премії «Гордість країни 2011» в номінації «Лікар року») разом з групою фахівців. Під час візиту будуть надані консультації та проведена операція в Херсонській обласній клінічній лікарні та проведена прес-конференція для представників ЗМІ.
За 27 років хірургічної практики виконав понад 5000 операцій. Здійснив першу в Україні трансплантацію серця. Автор понад 140 наукових праць та низки винаходів:
2000 року вперше в Україні здійснив трансплантацію серця людини.

2001 року вперше в Україні зробив операцію Батісти (альтернатива трансплантації серця). Того ж року вперше в Україні зробив торакоскопічну операцію дитині з вродженою вадою серця.

2002 року вперше в Україні зробив тромбектомію з нижньої вени в комплексі з нефректомією в умовах штучного кровообігу.

З 2000 по 2007 р. зробив чотири трансплантації серця, три з яких закінчилися успішно.

У 2005 р. вперше в Україні захистив докторську дисертацію з хірургічного лікування тромбоемболії легеневої артерії.
Згідно з Програмою Президента України щодо боротьби з серцево-судинними захворюваннями, з 2006 р. Борис Михайлович Тодуров є ініціатором та співавтором проекту будівництва найсучаснішого в Україні медичного закладу — Київського міського центру серця. Тодуров запросив працювати в цей центр найкращих професіоналів, створив унікальний колектив однодумців і вчених.