У Херсоні відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю ДУК “Правий сектор”

22 Січня 2015 07:23
Фото Івана Антипенка

Фото Івана Антипенка

Боєць штурмової роти 5-го окремого батальйону ДУК «Правий сектор» Олександр Райхерт загинув 9 листопада у селі Піски, що неподалік донецького аеропорту, під час ворожого обстрілу. В день його народження, 21 січня, на будівлі Херсонського гідрометеорологічного технікуму, де він навчався останні два роки, юному герою відкрили меморіальну дошку. В цей день йому виповнилося б 19 років.

Фото Івана Антипенка

Фото Івана Антипенка

Вшанувати пам’ять Олександра прийшло чимало городян. Рідні, шкільні друзі, викладачі, побратими по ДУКу, представники міської та обласної влади й звичайні херсонці, які поважають мужнє рішення загиблого стати на захист миру в Україні.

«Сьогодні Росія несе тероризм на нашу землю, намагається повернути нас у рабство і безправ’я. Але я певен, що їм це не вдасться. Українців сьогодні неможливо перемогти, доки на нашому боці воюють такі герої, як Олександр Райхерт, – звернувся до присутніх міський голова Херсона Володимир Миколаєнко. – Такі люди повинні були жити, відбудовувати країну, народжувати і виховувати дітей. Але жорстка доля вирішила інакше. Тому наше завдання пам’ятати таких хлопців і дівчат. Пам’ятати, що задля нашої країни, її свободи вони віддали найдорожче – власне життя».

Фото Івана Антипенка

Фото Івана Антипенка

На церемонії відкриття меморіальної дошки виступив і бойовий товариш Олександра Райхерта «Маестро». Він відзначив особливу хоробрість юного бійця. «Він завжди був готовим першим іти на небезпеку, його завзятості дивувалися. Добре, що в Україні є такі люди. А Сашко залишиться в наших серцях назавжди. Герої не вмирають», – сказав «Маестро».

В пам’ять про Олександра його друзі виконали пісню «Воїни світла». Волонтер Галина Уманець зачитала вірші, присвячені загиблому. Наприкінці церемонії херсонці поклали квіти до дошки та спільно заспівали Гімн України.

Іван АНТИПЕНКО, «День»