Херсонці долучаться до акції «Одна єдина соборна Україна»

22 Січня 2015 15:01

Сьогодні, 22 січня, о 18.00, у Херсоні біля пам’ятника Небесній сотні (пл. Свободи,1) відбудеться Всеукраїнська акція «Одна єдина соборна Україна», про це повідомляє ГФОГПДК «Добровільна народна дружина самооборони Херсонської області».

wf0qXVvIjxcЗахід здійснюється з ініціативи громадської організації переселенців «Схід і Захід разом» (м. Львів) у містах з різних куточків України. У Херсоні проведення акції підтримали активісти ГФОГПДК «Добровільна народна дружина самооборони Херсонської області». У День Соборності херсонці та вимушені переселенці із Криму та зони АТО, які знаходяться в Херсоні та області, вийдуть на центральну площу нашого міста, щоб підтвердити: Україна – єдина і неподільна, Донбас і Крим – це українська земля, невід’ємна складова єдиної країни.
У кожному з міст, що беруть участь в акції, учасники зв’яжуть «Стрічку Єдності» зі своїми побажаннями Україні та українцям до Дня Соборності. Після закінчення флеш-мобу кожне місто оголосить довжину своєї стрічки і передасть цей символ єдності до столиці – Києва, де наприкінці акції буде озвучена приблизна загальна довжина стрічки. Згодом у Києві всі стрічки з різних регіонів України будуть зв’язані в єдину стрічку. «Стрічка Єдності» почне свою дорогу зі столиці до регіонів України – від Луганщини до Львівщини.
Під час акції 22 січня планується вшанування пам’яті героїв Небесної сотні, мирних жителів, воїнів української армії та бійців добровольчих батальйонів, що загинули на Донбасі, а також всіх героїв, які захищали незалежність України в різні часи.
Захід покликаний виразити громадянську патріотичну позицію жителів України з різних регіонів без лобіювання інтересів будь-якої політичної сили.
Міста-учасники: Київ, Львів, Харків, Дніпропетровськ, Херсон, Запоріжжя, Краматорськ, Слов’янськ, Маріуполь, Артемівськ, Добропілля, Сєвєродонецьк, Старобільськ, Рубіжне, Лисичанськ, Сватове, смт. Борова (Харківська область).
Координатор Всеукраїнської акції – Анастасія Горова (066)530-25-37.
Координатор акції у Херсоні – Войнаровська Анастасія (066)58-121-49.