Херсон відвідав голова Духовного управління мусульман України

21 Січня 2015 08:24
city.kherson.ua

city.kherson.ua

В актовій залі Херсонського державного університету відбулась зустріч мусульман Херсонщини з муфтієм України шейхом Ахмедом Тамімом приурочена до Мауліда Пророка Мухаммада. В ці дні мусульмани всього світу завжди згадують Пророка, його щирість і терпеливість. Цього року до їх побажань доєдналися побажання збереження цілісності України та побажання, щоб нелегке випробування, що випало на долю нашої країни, якомога швидше скінчилося. Саме про це в своєму вітальному слові говорив шейх Ахмед Тамім. Він підкреслив, що мусульмани України бачать основною метою своєї діяльності співпрацю з усіма конфесіями по встановленню справедливості в єдиній державі і миру на її основі без релігійних конфліктів.

У своєму привітальному слові Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко зазначив, що дуже цінує прагнення мусульман до миру, до життя в єдиній соборній Україні і добре розуміє становище, в якому перебуває кримськотатарський народ. Високо оцінив просвітницьку роботу, яку постійно веде Духовне управління мусульман України. Побажав всім присутнім миру, радості, добробуту, виконання задумів та планів, здійснення мрій.

Творчі колективи познайомили учасників зустрічі з традиціями мусульман по святкуванню Мауліда Пророка Мухаммада, виконавши вокальні та хореографічні композиції.