Бюджет Херсона 2015 року суттєво відрізнятиметься від минулорічного

21 Січня 2015 13:20
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Міський бюджет 2015 року суттєво відрізнятиметься від минулорічного, про це повідомили в управлінні громадських зв’язків Херсонської міської ради.

Вводиться акцизний податок у розмірі 5% від вартості алкогольних напоїв, тютюну та палива. Це буде один з елементів планування нового міського бюджету.

Крім цього, вводиться плата за нерухоме майно. «Громадяни раз на рік сплачуватимуть до міської казни певну суму кошти за свої метри квадратні. Мова йде про надлишки і тут міська рада спиратиметься на вже існуюче рішення згідно з яким, надлишок рахуватиметься від 120 м.кв. для квартир і 250 кв.м для житлових будинків, або ж міська рада прийме інше рішення, про яке буде повідомлено додатково», – підкреслив перший заступник міського голови Ігор Пастух.

Крім цього, запроваджується плата за адмінпослуги.

«Ви знаєте, що з 1 січня переважна більшість послуг – це реєстрація місця проживання, видача паспортних документів, державна реєстрація юридичних осіб тощо буде здійснюватися через Центр надання адміністративних послуг», – сказав заступник міського голови. – «Ми прорахували всі наші прогнозні показники і встановили, що приблизно на 24% коштів більше, у порівнянні з 2014 роком, отримає міський бюджет 2015 року. Якщо це перевести у натуральні величини – це буде близько 176 млн.грн.».