Микола Томенко: Уряд повинен шукати гроші для України не в кишенях бюджетників, а в тіньовій економіці

19 Січня 2015 08:37
tomenko.ua

tomenko.ua

На цьому наголосив народний депутат, радник Президента України Микола Томенко в ефірі Черкаської ОДТРК «Рось», коментуючи діяльність Кабміну та державний бюджет на 2015 рік.

На його переконання, найбільшою помилкою Уряду є ставлення до бюджетників. «Якщо в попередній період ми розуміли, що бюджетники (вчителі, медики, працівники культури) – це ті категорії, які фінансово підтримуються державою через бюджет, то сьогодні побудова економічної моделі і так званих реформ від Уряду Яценюка повністю змінила філософію ставлення до бюджетників. Нині бюджетники – це ті люди, які наповнюють і рятують бюджет України», – зазначив Микола Томенко.

Він нагадав, що внаслідок фактичного «замороження» індексації заробітних плат у 2015 році перед вчителями, працівниками культури, охорони здоров’я постане серйозна проблема. Найбільше постраждають викладачі університетів із національним статусом – відомі вчені й професори будуть цього року отримуватимуть зарплату на 30-50% менше, аніж минулоріч.

«Виглядає таким чином, що в нас немає корупції, зловживання бюджетними коштами, немає надбагатих людей, холдингів та банків державної форми власності з фантастичними зарплатами. А вигравати війну й рятувати країну повинна бюджетна сфера. Моя вимога полягає в тому, щоб Уряд змінив цю філософію ставлення до бюджетників», – відзначив М. Томенко і нагадав, що за його пропозицією до прикінцевих положень бюджету була проголосована необхідність аналізу і коригування Урядом бюджету після 15 лютого.

«Сподіваюся, що Уряд шукатиме гроші для України під час боротьби з тіньовим сектором економіки, а не в кишенях бюджетників», – резюмував Микола Томенко.