Херсонські школярі – переможці міжнародної та 19 всеукраїнських олімпіад

16 Січня 2015 09:36
city.kherson.ua

city.kherson.ua

Результат праці вчителя – це досягнення його учнів, тож херсонські викладачі мають за результатами минулого навчального року право пишатися своїми вихованцями.

У навчальних закладах нашого міста навчаються 4 стипендіата Президента України. Право отримувати цю стипендії з 1 вересня 2014 року наші учні вибороли завдяки досягненням у навчанні.

Це переможці Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у 2014 року учениця 6 класу Херсонської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Марина Регушенко та учениця 8 класу Херсонської багатопрофільної гімназії № 20 імені Б.Лавреньова Богдана Демченко.

Стипендіатом стала переможець ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка Ангеліна Голобородько, учениця 8 класу фізико-технічного ліцею при ХНТУ.

Також серед стипендіатів випускниця Херсонського академічного ліцею імені О.В.Мішукова при ХДУ Анастасія Бурзі, яка здобула золоту медаль на Міжнародній олімпіаді з екології.

Анастасія Васькіна, учениця 11 класу Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 52 з поглибленим вивченням української мови, єдина в Херсоні стипендіат Кабінету Міністрів України, як переможець Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

Виявили свої здібності наші учні на Всеукраїнському конкурсі раціоналізаторських проектів, де учень 10 класу школи № 30 Владислав Кузнєцов, вихованець Херсонського центру дитячої та юнацької  творчості отримав 1 місце за розробку інноваційного проекту вітроенергетичної системи з вертикальною віссю обертання «Вітрила», який  вже запатентовано.

Достатньо високий показник успіху школярів міста у різних змагання та предметних олімпіадах.

У предметних олімпіадах з базових дисциплін у 2014 році здобули перемогу:

– 284 учня на обласному етапі олімпіад;

– 19 учнів на всеукраїнському етапі;

– 1 учениця Херсонського академічного ліцею імені О.В.Мішукова Херсонської міської ради при ХДУ на Міжнародній олімпіаді з екології (Туреччина).

У конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт членів Малої академії наук різних рівнів перемогу здобули:

– 123 учня на обласному етапі (проти 117 минулого року);

– 19 учнів на всеукраїнському етапі.