Микола Томенко: Міністри повинні роз’яснювати людям, як країна житиме за новим бюджетом

13 Січня 2015 16:41
tomenko.ua

tomenko.ua

На цьому наголосив сьогодні народний депутат Микола Томенко під час свого виступу у парламенті.

Він сказав, що радіє з того, що і народні депутати, і члени Уряду повернулися в Україну – і в прямому, і в переносному сенсі. Згадавши тижневу світову дискусію про те, як прем’єр-міністр України протлумачив новітню європейську історію, Микола Томенко зауважив, що це, звичайно, підвищує статус прем’єра.

«Але я хотів би, щоб прем’єр-міністр активно переймався українською історією, українськими селянами, робітниками, освітянами і медиками. І так само я хотів би, щоб міністри і народні депутати почали активніше їздити в округи і зустрічатися з людьми, щоб пояснити їм, як жити за новим бюджетом», – зазначив М. Томенко. Для прикладу він навів те, що Уряд досі не роз’яснив, як виплачувати 75 % стипендії студентам, забезпечити харчування в медичних закладах тощо.

Микола Томенко також звернув увагу, що за 15 днів (з моменту ухвалення бюджету в сесійній залі) Уряд досі не спромігся надрукувати відповідних роз’яснювальних додатків до бюджету.

«Тому фракція «Блоку Петра Порошенка» пропонує цей пленарний тиждень присвятити відповідальній і серйозній роботі із залученням урядовців», – зазначив Микола Томенко. Так, в середу пропонується заслухати звіт Голови Національного банку України щодо ситуації з національною валютою. І за результатами цього звіту, можливо, виникне і кадрове питання, припустив М. Томенко. У четвер, за його словами, необхідно заслухати прем’єр-міністра, міністра фінансів та міністра економіки про те, як буде працювати новий бюджет. А у п’ятницю – заслухати в парламенті силовиків, які, зокрема, мають дати чітке роз’яснення щодо дій військкоматів, підготовки наступної хвилі мобілізації тощо.

Микола Томенко також додав, що до 15 лютого Уряду необхідно підготувати і внести на розгляд Верховної Ради усі необхідні законодавчі зміни до бюджету, а 17 лютого – їх розглянути і проголосувати в парламенті.