У Херсоні намагалися підпалити приміщення доброчинного фонду «Захист»

5 Січня 2015 14:45
Фото зі сторінки Фонду громади міста Херсон "Захист" у Facebook

Фото зі сторінки Фонду громади міста Херсон “Захист” у Facebook

Сьогодні близько 4:00 невідомі намагалися підпалити офіс Фонду громади Херсона «Захист», повідомляє голова правління Лариса Польська.

«Підпалені вхідні двері. Зайнялася горюча суміш, залита через поштову прорізь, у вхідних дверях, і всередині – в коридорі. Облиті і підпалені обидва вікна. Все вдалося локалізувати – вчасно під’їхала охоронна фірма «Арсенал». Нагадаю, що в ніч на 26 грудня вже були розбиті вікна. Тоді міліцію не викликали – вирішили, що це хуліганство», – написала у Facebook голова правління “Захисту” Лариса Польська.

У бесіді з кореспондентом Радіо Свобода Польська зазначила, що інцидент «може бути однією з ланок у ланцюжку», адже напади на благодійні та волонтерські організації, що допомагають Збройним Силам, стаються в багатьох містах України.

Порівнюючи херсонську ситуацію з нічними подіями в Одесі, голова правління фонду «Захист» наголосила, що «в нашому випадку тільки вчасний приїзд охоронців врятував від великої біди: якби полум’я зайнялося, міг вибухнути газ».

Також Лариса Польська припустила, що напад на офіс фонду може бути і справою рук людей, яких вона критикувала.

Фото зі сторінки Фонду громади міста Херсон "Захист" у Facebook

Фото зі сторінки Фонду громади міста Херсон “Захист” у Facebook

«У херсонському волонтерському русі є люди, що працюють непрозоро. Наш фонд раз на 10 днів звітує, звідки ми отримали кошти і куди їх направили. А є люди, які називають себе благодійниками та волонтерами, до роботи яких виникає багато питань. Я не мовчала про це», – сказала Лариса Польска.

УМВС попередньо кваліфікує кримінальне правопорушення за ст. 15 КК України «Замах на злочин» та ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України «Умисне знищення або пошкодження майна» (карається позбавленням волі на строк до десяти років).

Фонд громади Херсона «Захист» допомагає українській армії і родинам військовослужбовців з травня 2014 року. За словами його очільниці, невдовзі фонд планує відкрити нові напрямки діяльності.