Микола Томенко: Парламент вже в січні повинен повернутися до бюджету 2015 року

31 Грудня 2014 10:40
segodnya.ua

segodnya.ua

Нинішня дискусія про сильні і слабкі сторони Державного бюджету на наступний рік підказує, що вже на сесійному тижні 13-16 січня парламент повинен знову повернутися до теми бюджету.

Таку думку висловив народний депутат, Голова Комітету з питань екологічної політики Микола Томенко.

Він зауважив, що окрім традиційної критики непопулярних ідей, які були в проекті бюджету, є дуже багато питань, що по-різному тлумачаться. Зокрема, це стосується низки поправок, що були погоджені ввечері та в ніч голосування, а також тих позицій, що були усно озвучені на сесійному засіданні.

«Мова йде передовсім про про підхід до обмеження заробітних плат працівників бюджетної сфери загалом та державних службовців зокрема. Також Уряд мусить чітко пояснити, яким буде механізм компенсацій для соціально вразливих категорій громадян, принципи та механізми нарахування податку на нерухомість тощо», – зазначив народний депутат.

За будь-яких обставин, – говорить М. Томенко, – цілком очевидно, що 2015 рік буде роком, коли парламент зобов’язаний буде повертатися до бюджету практично на кожному засіданні, з одного боку, контролюючи його виконання Урядом, а з іншого – змінюючи чи коригуючи ті нові положення, які в теорії проекту бюджету виглядали достатньо правильними, але невідомо, як вони себе поведуть в реаліях української практики.