На пунктах в’їзду-виїзду до окупованого Криму українські рятувальники терміново розгортають пункти обігріву

30 Грудня 2014 15:37
tsn.ua

tsn.ua

Стрімко погіршується ситуація на всіх трьох пунктах в’їзду-виїзду з окупованого Криму на материкову Україну. Через підкреслену неквапливість російських митників з українського боку черги вантажівок уже розтягнулися на десятки кілометрів, і продовжують довшати.

Після дводенного снігопаду вони вже загрузають у снігу, а у водіїв уже вичерпуються гроші на пальне, яке «далекобійники» зараз витрачають не на подолання далекого шляху, а на обігрів, аби не замерзнути. Тільки на пункті в’їзду-виїзду Чонгар кількість вантажівок у черзі вже перевищила 160 машин. І прибувають нові. До того ж, після закриття залізничного сполучення з Кримом зі станції Новоолексіївка автобуси саме сюди привозять пасажирів. Котрі змушені пішки долати тимчасовий кордон під «крижаним дощем» та в умовах чергового зниження температури.

Начальник Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Херсонській області полковник Сергій Чорний уже віддав розпорядження терміново розгортати на кордоні пункти тимчасового обігріву – намети з «буржуйками». За потреби, водіям та пасажирам поїздів тут готуватимуть і гарячий чай, та з харчами якраз не сутужно: є придорожні кафе, а ще чай та каву пропонують і метикуваті комерсанти з навколишніх сіл, котрі вже розгорнули на узбіччі свої столики з термосами та іншим нехитрим крамом.