Херсонщина потерпає від снігопадів

30 Грудня 2014 05:55
30 та 31 грудня метеорологи обіцяють послаблення та припинення опадів на Херсонщині. Водночас, прогнозують зниження температури вночі до 13-20 градусів морозу, вдень до 8-14 нижче нуля.
dscn3308

Протягом дня на території області спостерігаються сильні хуртовини та ожеледиця на дорогах. За оцінками Гідрометцентру, швидкість вітру подекуди сягала 25-30 м/с. Внаслідок снігопадів, на автошляхах області утворилися перемети. За інформацією облавтодору, на автомобільних дорогах державного значення обмежено рух автотранспорту. Траси за напрямками Херсон – Миколаїв, Херсон – Каховка, Херсон – Генічеськ – закриті.

Дуже ускладнений рух і в обласному центрі, на традиційно пожвавлених ділянках трафіку – затори. На вулицях чимало ДТП, на лінії частково не вийшли маршрутні таксі. Снігоприбиральної техніки не вистачає для вчасного реагування на негоду. Ближче до вечора комунальні служби та рятувальники спільними зусиллями розчищають дороги в центрі міста та в спальних районах. Вдень це зробити було складніше через пожвавлений рух та значну кількість автівок на узбіччях, які заважили відгортати сніг.

За інформацією управління ДСНС, в районах області теж затребувана допомога рятувальників. Так, близько 12:30 виникла необхідність залучення підрозділів Державної пожежно-рятувальної частини у Великоолександрівському районі, де на автошляху в напрямку Велика Олександрівка – Трифонівка в сніговому заторі опинилось декілька автомобілів. З другої половини дня найскладніша ситуація склалась на території Білозерського району на автошляху поблизу с. Посад-Покровське. Тут у сніговому заторі опинилось близько 30 транспортних засобів. На місце надзвичайної події направлено особовий склад та техніка ГУ ДСНС. Загалом по області для ліквідації наслідків складних погодних умов задіяно 18 одиниць техніки та 54 рятувальника.

dsc_0089

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора та прес-центру ДСНС в Херсонській області