Вибухи в Херсоні кваліфікують як розбій і замах на вбивство

27 Грудня 2014 17:51

Сьогодні, близько 11.00, на розі вулиць Потьомкінська та Белінського у Херсоні (район Центрального ринку) пролунав вибух. Інцидент стався в пункті обміну валют. До приміщення увійшов невідомий громадянин віком 25-30 років. На собі він ніс предмет, схожий на вибуховий пристрій, який був приведений в дію у невідомий спосіб. В результаті вибуху зловмисник загинув на місці, ніхто з оточуючих не постраждав. За словами очевидців, незабаром, за кільканадцять метрів пролунав іще один вибух. Зірвався чорний пакет, що лежав під стіною салону мобільного зв’язку. Як зазначають в міліції, другий вибух стався внаслідок знешкодження невідомого об’єкту самими міліціонерами.

На місце події невдовзі прибула слідчо-оперативна група УМВС разом з начальником управління. Як зазначають у прес-службі обласного УМВС, наразі проводяться необхідні слідчі дії для встановлення всіх обставин події.

«Житель міста Херсона намагався скоїти розбійний напад, пограбувати пункт обміну валют, при цьому погрожував вибуховим пристроєм, який був при ньому. Його необережними діями пристрій був приведений у дію. Слідчим управлінням кваліфіковано дії кримінального правопорушення за статтею 187 ККУ – «Розбійний напад» та статтею 115 – «Замах на вбивство», – прокоментував ситуацію перший заступник начальника УМВС в Херсонській області Юрій Квятківський.

За попередніми даними, які поширило інтерент-видання «Херсон online», чоловіком, який підірвав себе а пункті обміну валют був 25 річний херсонець Павло Рябов. Більше інформації про мотиви злочину і зв’язок інциденту з вибухом в Одесі поки невідомо.

dsc_0208

dsc_0201

Іван АНТИПЕНКО, «День», фото автора