Правда про Голодомор у Херсоні

25 Грудня 2014 11:12
khersonline.net

khersonline.net

23 грудня співробітники Управління Служби безпеки України в Херсонській області передали до Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки книги про Голодомор 1932-1933 років, повідомляє прес-група УСБУ в Херсонській області.
Документальні видання, сторінки яких розповідають про велику трагедію українського народу, є неоціненним інтелектуальним скарбом для читачів. Підготовлені за розсекреченими архівними матеріалами СБУ, вони містять офіційні документи, листи, спогади очевидців, фотоматеріали тощо. Особливої уваги потребує видання «Геноцид в Україні 1932-1933рр. За матеріалами кримінальної справи № 475». У збірнику вміщені документи та матеріали, присвячені трагедії українського народу. В основі видання – вибірка з матеріалів кримінальної справи № 475, яка зберігається в архіві Апеляційного суду м. Києва та налічує 331 том.
«Гортаючи сторінки книг, ще більше переосмислюєш нашу історію, яка змушує стискатися серце. Голодомор – найстрашніша сторінка нашого життя, що призвела до безневинних жертв. Минувшина, яка не дає оговтатися і сьогодні… Впевнені, що вивчення трагічних сторінок української історії та вічне вшанування пам’яті заморених голодом українців формуватиме у молоді високу патріотичну свідомість й гідність, почуття любові до України»
, – розповіла прес-офіцер Управління Вікторія Шакула.

«Ми щиро вдячні Управлінню СБУ в Херсонській області за презентовані видання. Кожне наступне покоління читачів матиме можливість й надалі вивчати матеріали, які містять джерело жахливих подій в Україні, та зберігати пам’ять про події 30-х років ХХ століття», – зазначила директор бібліотеки Ганна Іванівна Бардашевська.

khersonline.net

khersonline.net